// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Nicole Boyle Rødtnes: Horn og vinger
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Nicole Boyle Rødtnes: Horn og vinger

Skrevet af den 8. april 2020 – 05:40Ingen kommentarer

”I Ådalen bor en flok heste. De har lange, snoede horn i panden. De høje træer giver dem skygge. Og det grønne græs giver dem mad. De har boet her i årtier. Men andre vil have dalen. En anden flok heste vil gøre alt for at bo her. De heste har ikke horn, men vinger….”

Sådan starter den fine historie om hesten Måne, der blev fundet efterladt, da hun var et lille føl. Nu bor hun hos en flok heste, hvor dagene går med at løbe og lege med vennen Storm. Stoms far er leder i dalen, og Storm går hver dag og venter på, at hans horn skal bryde frem. Det betyder nemlig, at man hører til flokken i Ådalen, – flokken med horn.

En dag kommer en stor flok fjendtlige heste med vinger og så starter en voldsom kamp. Storm og Måne når lige at gemme sig, men kan høre at kampen er hård. Kampen om Ådalen. De fremmede heste stikker af for denne gang. Men frygten lurer.

Storm er lykkelig da hans horn endelig bryder frem, men Måne er bekymret for om hun nogensinde får et. Og kan hun få lov at blive boende i Ådalen, hvis hun ikke er som de andre heste? En nat vågner Måne ved en skarp smerte og da det viser sig, at der er ved at vokse horn ud af hendes ryg, mister hun modet og flygter ud i natten, så de andre i flokken ikke skal se det.

Horn og Vinger er en letlæst serie om venskaber, forventninger og mod. Længslen efter at passe ind i en flok og frygten for at skille sig ud. Bøgerne er rigtig gode som selvlæsningsbøger til de yngste læsere og det er dejligt at kunne præsentere dem for så fin en serie, med et velkendt tema, flotte illustrationer og i et sprog der fungerer. Der er udkommet tre bøger i serien om Måne.

Nicole Boyle Rødtnes, Horn og vinger, Forlaget Alvilda, illustreret af Vivi Munksgaard, 40 sider, oktober 2019

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.