// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Nina Belling: Søstre
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Nina Belling: Søstre

Skrevet af den 10. maj 2020 – 05:48Ingen kommentarer

Vi skal tilbage til 1792, hvor en ung dansk kvinde kommer sejlende til De Dansk Vestindiske Øer, nærmere betegnet Sankt Jan. Den unge kvinde er Susanna, der har forladt familien i Thy, for at besøge sin far, der har en sukkerplantage på øen.

Susanna har en forestilling om at komme tættere på sin far, der overtog plantagen for mange år siden og derfor kender hun ham ikke ret godt. Hun medbringer fine kjoler, tegnesager og en ung piges naivitet.

Blandt slaverne på farmen er den unge Damma Becca. Hun er Susannas halvsøster og strejfer rundt om natten og taler med sin afdøde mors ånd. Hun er meget optaget af Susannas ankomst, men det er vigtigt, at hun holder søsterskabet hemmeligt.

Susanna prøver at finde fodfæste i sin nye tilværelse, med den ulideligt fugtige varme, farens evige travlhed og de nye bekendtskaber blandt de andre plantageejere. Men her gælder andre uskrevne normer og regler end hun er vant til hjemmefra og det giver udfordringer at falde til og føle sig hjemme.

Hun forelsker sig i sønnen af en af de andre plantageejere, men den forlovelse der virkede så oplagt og naturlig, er langt mere kompliceret, da Susanna efterhånden kradser lidt i overfladen.

Søstre er en dejlig og rørende fortælling om den unge Susanna og et spændende kig ind i det liv, der udspillede sig på plantagerne på De Dansk Vestindiske Øer.

Bogen er skrevet af Nina Belling, der er forfatter til en lang række romaner. Søstre er inspireret af hendes slægts fortid på Sankt Jan.

Nina Belling, Søstre, Forlaget Brændpunkt, 364 sider, 2020

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.