// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Diana Evans: 26a
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Diana Evans: 26a

Skrevet af den 21. august 2010 – 06:00Ingen kommentarer

26a er en fascinerede og stærk debutbog om Georgia og Bessie Hunter og deres opvækst i London.

Pigerne er enæggede tvillinger og vokser op i London med en striks britisk far, der arbejder i en større virksomhed som revisor og en mor, der som ung pige stak af fra sin landsby i Nigeria, da der var optakt til et arrangeret ægteskab. Forældrene møder hinanden unge, ensomme, og usikre på fremtiden. De forelsker sig i hinanden, flytter i hus i en forstad til London og får i alt fire piger. Moderen trives ikke rigtigt i London og tager lange bade, mens hun tænker på sit hjemland. Tiden går, forældrene vokser fra hinanden og det er ikke synderligt nemt, at være barn i deres hjem.

Tvillingerne spekulerer ofte over, hvornår forældrene skal skilles, og for at kunne håndtere hverdagen, skaber de sammen et frirum i husets kvist. Her drømmer de om en voksentilværelse som indehavere af en kendt småkagevirksomhed og dagene går med sjove, naive og barnlige tanker og gøremål. Der emmer af liv og varme farver på kvisten.

Pigerne udvikler sig fra søde og uskyldige over skøre og fjantede til både usikre, målrettede og tænksomme unge kvinder. Hvor Bessie udvikler sig til den udadvendte, opsøgende og rejseglade unge pige, bliver Georgia gradvist mere og mere urolig, usikker og angst. I takt med at pigerne bliver ældre modnes også sproget i fortællingen, hvilket skaber både intensitet og autensitet.

Den første del af bogen foregår, hvor pigerne er små, og her er sjove og finurlige anekdoter beskrevet lige som børn ser verden, og det er den del af bogen, jeg synes bedst om. Den sidste del af bogen er kaldt “Den bedste del”, og det er her pigernes forskelligheder kommer til udtryk og her det uundgåelige sker. Hvad er sker, vil jeg ikke afsløre, men det er så absolut langt mere dystert end den første del af bogen. Her er ingen happy ending, men her er stort forfattertalent, sans for detaljer og resultatet er en absolut læseværdig bog.

Forfatteren Diana Evans er født i London i 1972, hun er delvist opvokset i Nigeria, men bor i dag i London. Hun har studeret medievidenskab og arbejdet som danser inden hun blev journalist og forfatter.

Diana Evans, 26a, Forlaget Aronsen, 304 sider, August 2010, Oversat fra engelsk af Marie Kopp

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.