// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Thomas Arnt og Ane Gudrun: Sådan bliver du et tjekket spøgelse
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog, Billedbog, Dansk roman

Thomas Arnt og Ane Gudrun: Sådan bliver du et tjekket spøgelse

Skrevet af den 24. december 2019 – 05:26Én kommentar

Sidste år udkom Sådan bliver du en tjekket zombie, hvor der var modeguides og andre tips for zombier, og nu har vi fået en ny overnaturlig selvhjælpsbog: Sådan bliver du et tjekket spøgelse.

Det må da også være meget frustrerende, når man som nyt spøgelse ikke ved, hvad der er go og no-go i en verden fuld af ektoplasma og skræmmerier.

Her i denne bog, der henvender sig til nye spøgelser og forsøger at hjælpe dem på vej, bliver vi ført gennem en række punkter med gode råd, til hvordan man kan klæde sig som et spøgelse, hvor og hvordan kan man skræmme de levende, og mange andre relevante tips og teknikker til et nyt liv som genganger.

Og så er det en fin detalje med de små infobokse, der dukker op i alle kapitlerne, med beskrivelser af hjemsøgte steder eller humoristiske indspark med en klassisk farhumor, som Arnt også har vist sig god til i andre af sine bøger.

Sproget er nemt og ofte med et glimt i øjet. Læserytmen er flydende, og stilen appellerer fint til aldergruppen fra den ældre indskoling og frem gennem mellemtrinet.

Illustrationer er rigtigt fine. Gudrun tegner levende, så man lader sig nemt opsluge af bogen. Tegningerne er fulde af humor, og de viser alle de ellers uhyggelige ting ved spøgelser i et varmt og humoristisk lys. Et godt match til stemningen i teksten.

Målgruppen har vist sig – i hvert fald herhjemme – at være ret bred. Mine døtre på 5 og 7 år fandt den meget fængslende som højtlæsningsbog inden sengetid, selvom den yngste gjorde store øjne over disse “fakta” om spøgelser, og min 11-årige søn syntes, den var god med mange morsomme detaljer.

Så selvom forlaget anbefaler den fra 10 år og op, så kan man godt bruge den som højtlæsningsbog et par år inden da. Alt i alt er det en enormt morsom bog, og jeg anbefaler den til alle børneværelser, hvor der er plads til spøgelser og fantasi. Arnt og Gudrun er et glimrende makkerpar, og rygterne går på, at der kommer endnu en Sådan bliver du en/et tjekket-bog i 2020.

Thomas Arnt og Ane Gudrun: Sådan bliver du et tjekket spøgelse. Forlaget Petunia, 2019. 50 sider.

Én kommentar »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.