// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Flemming Klem: Tinkas juleeventyr
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Flemming Klem: Tinkas juleeventyr

Skrevet af den 26. november 2019 – 06:17Ingen kommentarer

December nærmer sig og de fleste børn er bare så klar til at tage hul på alle julerierne. Én af de helt skønne traditioner er dagens afsnit i tvs julekalender. Det er noget, der kan samle familien og de år hvor nisser, jul og spænding går op i en højere enhed, så kan julestemningen sprede sig.

I år vender historien om nissepigen Tinka tilbage på tv i ”Tinka og kongespillet”. Og hvis man er vild med historien om Tinka, så er ”Tinkas juleeventyr” netop udkommet som bog. Bygget op som en julekalenderfortælling med 24 afsnit.

Historien handler om Tinka, der er en nissepige, som er lidt anderledes end de andre nisser. Hun vil så gerne passe ind og begiver sig ud på en farlig mission, der fører hende ind i menneskenes verden. Her møder hun Lasse og de hjælper hinanden med at løse mysteriet om nissers og menneskers adskillelse.

Men ikke alle er lige begejstrede for Tinkas mission og inden længe har de kongens søn Fileas i hælene, som vil gøre alt for at overtage magten fra sin far, og så er der masser af spænding i den magiske fortælling.

Min medanmelder Astrid på 11 år læser bogen som selvlæsning og er meget begejstret. ”Det er som at se alle afsnittene igen, i langsom gengivelse, imens man læser…”. Det er nemt at komme i gang med historien, da personer og miljøer er genkendelige fra tv. Og det er svært at holde sig til kun ét kapitel om dagen.

Og nu glæder vi os endnu mere til at se de nye afsnit af ”Tinka og kongespillet”. Fortællingen er skrevet af Flemming Klem, der er uddannet manuskriptforfatter på Den danske filmskole.

Flemming Klem, Tinkas juleeventyr, 2019, Politikens forlag, 352 sider, 2019

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.