// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Maria Jarjis: WTF er det?
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Maria Jarjis: WTF er det?

Skrevet af den 8. februar 2020 – 05:16Ingen kommentarer

WTF er det? er en faktabog for børn og unge om, hvordan ting i verden hænger sammen. Voksne må også gerne læse med, både for at lære noget og for at bruge bogens mange spørgsmål til at have en god snak med ungerne.

Den videnskabsinteresserede forfatter, Maria Jarjis, har en YouTube-kanal, og denne bog er skrevet som en videreførsel af hendes eksperimenter, vidensdeling og undersøgelser på YouTube. Derfor er den primært båret af billeder, hvilket er smart, for det vækker interessen for emner, der for nogle børn og unge nok kan virke tørre. Og det er præcis essensen af forfatterens ønske med bogen – det svære skal være nemmere at forstå.

Bogen er inddelt i emnerne videnskab, politik og samfund, gys og mystik samt naturfænomener. I Videnskab hører vi om deja-vu, drømme, sukkerafhængighed og hieroglyffer. Global opvarmning går heller ikke ram forbi, ligesom Richterskalaen og Bermudatrekanten bliver forklaret. Altså, emnerne spænder bredt, måske lidt for strittende i hver sin retning. Men det er lettilgængeligt stof, når farverne springer frem på siderne, og de store overskrifter og faktabokse pirrer til nysgerrigheden. Det er en overskuelig bog, som man nemt bladrer i.

Som målgruppe vil jeg mene, det passer bedst til dem, der er minimum 10 år, for der er emner, som børn i 1. klasse ikke har så meget forståelse for som kloning, ånden i glasset og The Matrix. I hvert fald er det ikke noget, vi har haft så meget oppe at vende med vores syvårige datter over lasagnen endnu. En interesse for videnskab er ikke som sådan nødvendig for læseren, fordi det som nævnt er en overskuelig bog, men en nysgerrighed er væsentlig at have. Og så er alder vel egentlig underordnet.

WTF er det?, Maria Jarjis, Politikens Forlag. 192 sider. Udgivet august 2019

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.