// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Johan Olsen: Hvad er et æg?
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Johan Olsen: Hvad er et æg?

Skrevet af den 21. november 2019 – 06:13Ingen kommentarer

Johan Olsen har en fantastisk fortælleevne, så både børn og voksne har lyst til at læse/lytte. Bogen “Hvad er et æg” er et overflødighedshorn af hans viden, og noget er letfordøjeligt for børn, andet kræver lidt mere eftertanke.

Basale ting i vores hverdag kommer under Johan Olsens kyndige lup og bliver forklaret, tegnet og fortalt, så det giver mening. Både for dem, der er ved at lære om den store, vide verden, og os andre, der kanske har glemt lidt af logikken og interessen på vejen fra barn til voksen.

I hvert fald er det sjovt – og i realiteten ret fornuftigt – at han beskæftiger sig med, hvad et æg er. Naturvidenskaben er jo ret fantastisk, og hvem kan lige lire en historie af henover morgenens blødkogte æg om æggets bestanddele og baggrunden for æggets form? Eller forklare begrebet “tid”? Glas, vand, en prut? Der nørdes lidt i bogen, men det gør ingenting, for jeg har på fornemmelsen, at nogle gange er det lige dét, der fanger børnene og svarer på alle deres spørgsmål, som vi andre kommer til kort på.

Min syvårige mister imidlertid pusten undervejs og mener, bogen mere henvender sig til børn i 3. eller 4. klasse. Så vi lægger den lidt til side og gemmer den, til hun er ældre. Der står også +11 på bagsiden, men man må altså gerne begynde før, vil jeg mene. Vi kunne i hvert fald godt have nogle snakke om indholdet, selvom det ikke var alt, der lige fangede interessen endnu.

Hvad er et æg?, Johan Olsen, Politikens forlag. 152 sider. Udgivet september 2019.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.