// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Rasmus Ankersen: Opdragelse af en vinder
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Sportslitteratur

Rasmus Ankersen: Opdragelse af en vinder

Skrevet af den 10. maj 2010 – 21:58Ingen kommentarer

Som barn af 70’er-hippie forældre er det at pace sit barn et fy-ord. Nej, det gælder om at deltage og ikke om at vinde. Og man skal for alt i verden ikke pace sit barn frem. Dem, der gør det, gør det kun for at kompensere for at de aldrig selv blev til noget. Sådan tror jeg mange af os fra bofællesskaberne og kollektiverne er opdraget.

Derfor fik jeg da også en del skæve blikke omkring frokostbordet på arbejdet, da jeg lånte Rasmus Ankersens “Opdragelse af en vinder”, der netop handler om “the forbidden word”: at pace sit barn frem.


I bedste Bjørn Lomborg-stil ruller Ankersen statistik efter statistik og undersøgelse efter undersøgelse ud for at bevise sine pointer. En af dem er, at der ikke findes medfødt talent. Faktiskn stiller han spørgsmålstegn ved om der overhovedet findes noget, der hedder talent. Kun hård træning er i virkeligheden det der gør en forskel. Mindst 10.000 timers træning skal der til, hvis ens søn skal være den nye Simon Kjær eller hvis ens datter skal være den nye Caroline Wozniacki.

Jeg indrømmer blankt, at jeg ikke er det store sportsmenneske. Jeg er netop ikke blevet pacet frem og dyrker på ingen måde sport. Ankersens verden ligger mig derfor i virkeligheden fjernt. I starten er det spændende nok at læse om hvordan andre forældre har forvandlet deres børn til de ypperste inden for diverse sportsgrene. Men i længden bliver det trivielt. Og bogen gentager sig selv mange gange. Jeg kæmpede mig derfor gennem de sidste 50 sider.

Har man en oprigtig drøm om at opfostre “Herlevs svar på Ronaldo”, så er Ankersens bog god at læse på et tidligt stadie, for den er godt skrevet og han fører gode beviser for sine påstande.

Rasmus Ankersen, Opdragelse af en vinder, Turbulenz, 2009, 280 sider