// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Tomas Espelund: Mod kunsten
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Tomas Espelund: Mod kunsten

Skrevet af den 17. juni 2010 – 21:38Ingen kommentarer

Mod kunsten er så melodisk i sit udtryk, at bogen fortjener at blive læst højt, så læseren rigtigt kan høre rytmen i sproget. Hvor nogle bøger sagtens kan læses og nydes uden at læse samtlige ord, vil det være at snyde sig selv for en oplevelse ikke at give sig tid til at smage på alle ordene i denne bog. Og det kan man sagtens finde tid til, bogen er nemlig en af de kortere af slagsen med en længde på kun 160 sider.

Mod kunsten handler om glæden ved at læse bøger, om kunsten ved at skrive, om smerten over at miste og om kærlighed til mødre, døtre og kærester.

Bogens fortælling springer i tiden og fletter fortællerens historie sammen med forældrenes og bedsteforældrenes ungdom. Til tider havde jeg lidt vanskeligt ved at følge med i tid og sted, og til tider blev sproget næsten for poetisk. Men alt i alt er Mod kunsten en fin lille roman med en fortæller, der gør sig mange overvejelser om livets større udfordringer.

Den norske forfatter Tomas Espedal var nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris i 2010 for hans nyeste bog Mod kunsten. Tomas Espedal er født i Bergen i 1961, han har boet en periode i Danmark, han debutterede i 1988 og har i alt udgivet 11 bøger. Han har fået stor ros for sine skriverier både i Norge og herhjemme. Man får en fornemmelse af, at der stadig er rigtig mange ord i Tomas Espedal, så mon ikke der kommer flere bøger i takt med at ordene vil ud?

Tomas Espelund, Mod kunsten, Batzer & Co, 158 sider, Maj 2010, Oversat fra norsk af Jannie Jensen og Arild Batzer.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.