// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Sara Blædel: Den tredje søster
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Sara Blædel: Den tredje søster

Skrevet af den 22. juli 2019 – 07:17Ingen kommentarer

Racine, Minnesota. En lille flække med en stor dansk arv. Her endte mange danske udvandrere i 1800-tallet, og her er også Ilka endt mere end 100 år senere. Ilkas far var nemlig stukket af fra familien, da Ilka var lille og rejst til USA. Nu er han død, og har testamenteret sit bedemandsfirma i Racine til Ilka. Med i firmaet følger en nonne, en balsamist og ikke mindst en hel masse ballade. Dertil kommer at faderen giftede sig igen, og har fået to ekstra døtre og hverken de to halvsøstre eller deres mor er synderligt begejstrede over deres ukendte halvsøster nu er dukket op. Alt dette kan man læse om i de to første bind af Blædels serie om Ilka, Bedemandens datter og Ilkas arv.

I dette tredje bind går det endnu vildere for sig. Det er slet ikke nemt at drive en bedemandsforretning i USA, og bliver ikke nemmere af at farens nye familie har deres egne konflikter og skandaler at kæmpe med, og over there kan tingene ret hurtigt udvikle sig voldeligt. Ilka selv er opkaldt efter en travhest, og travheste var netop farens store lidenskab. Ikke mindst at spille på dem…

Den tredje søster er en vældig fermt skrevet spændingsroman. Faktisk så meget, at Ilkas egen personlighed bliver trængt i baggrunden af de vilde og overraskende (og lidt usandsynlige) begivenheder. Her er både en narkoring, døde babyer, korrupt politi og en sekt, og det bliver en smule overlæsset og ret melodramatisk.

Det ærgrer mig noget, for undervejs bliver også portrættet af Ilka glemt til fordel for plottwists og dramascener, og det er faktisk synd, for i de to første bind tegnede der sig konturen af en meget interessant kvinde. Stærk, men også skrøbelig. Selvstændig, men også (spille)afhængig. En kvinde, der turde handle på egne følelser og egne behov, men som alligevel forsøgte at gøre det rigtige. Ilka er en spændende figur, som jeg gerne havde set foldet lidt mere ud.

Den tredje søster er det tredje og sidste bind, og nye læsere er nødt til at starte med Bedemandens datter, for man kan ikke hoppe ind i historien midtvejs.

Sara Blædel: Den tredje søster. People’s Press, 315 sider. 2018

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.