// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Herbert Pundik: Du kan hvis du tør
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » International Politik, Journalistik, Politik & debat

Herbert Pundik: Du kan hvis du tør

Skrevet af den 20. juli 2019 – 07:04Ingen kommentarer

Politikens chefredaktør gennem næsten 24 år, Herbert Pundik, er en mand af mange ord, der har oplevet meget i sine mere end 91 år her på jorden.

Og ”Du kan hvis du tør” fra 2006 er andet bind i Pundiks erindringer. Den handler officielt om Pundiks tid som chefredaktør fra 1970 til 1993, men reelt så udgør det kun entredjedel af bogen. Totredjedele handler nemlig om storpolitik og ikke mindst om staten Israel og de krige og konflikter, som det land har stået i, samt Pundiks berøring med disse.

Det gør i og for sig ikke noget. Det skal man som læser blot være forberedt på. Livet på Politiken op gennem 1970’erne og 1980’erne må man så læse mere om et andet sted.

Bogen er mere end 13 år gammel og handler om begivenheder, der ligger knap 50 år tilbage i tiden. Men Pundik skriver bare med en lethed og et glimt i øjet, som får en til at glemme dette. Man bliver taget med tilbage til dengang journalister røg og drak og teede sig tossede – i arbejdstiden – og dengang trykpressen stod i kælderen og fik hele huset til at ryste, når den startede. De gode gamle dage før internettet og sociale medier.

Første del af Herbert Pundiks erindringer hedder ”Det er ikke nok at overleve” og beskriver hans opvækst, ungdomsliv og tidlige arbejdsliv som journalist og til tider også israelsk spion. En spændende fortælling, som undertegnede mener at have læst, men ikke anmeldt(!). Læs den først og gå så videre til ”Du kan hvis du tør”, hvis du har appetit på mere. Men læs ”Det er ikke nok at overleve”. For Pundik har haft et spændende liv, og han er en blændende god fortæller.

Herbert Pundik: Du kan hvis du tør. Gyldendal, 2006. 391 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.