// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Renee Carlino: Historien om os
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Chick lit, Roman

Renee Carlino: Historien om os

Skrevet af den 7. juni 2019 – 07:06Ingen kommentarer

Forestil dig at du går i gang med at læse årets store bestseller, og at du efter ganske få sider finder ud af, at bogen handler om dig og din opvækst. En opvækst du for alt i verden har forsøgt at glemme og skjule. Det er hvad, der sker for Emiline. Bogen er skrevet af hendes barndomsven og første kærlighed Jax, som hun ikke har set i mange år.

Jax og Em voksede op sammen for enden af lang støvet vej på landet i Ohio. Omsorg, kærlighed og mad i køleskabet var erstattet af vold, fattigdom og sult. De var hinandens helle, og sammen søgte de virkelighedsflugt i en hule ikke ret langt væk fra hvor de bor. Sammen drømte de stort om den dag, de kunne forlade dette hul og leve i Californien som to succesfulde forfattere. Kærligheden spirede mellem de to, men de var kun store børn, og de kunne ikke klare sig alene.

Emiline er lige dele rasende og fortvivlet over bogen. Hvorfor har han stjålet hendes historie og udgivet den som roman uden at spørge hende om lov? Hvor har han været i alle de år?

Historien om os er en skøn og letlæst roman om ung kærlighed, om trange kår i et fattigt USA og om at turde taget springet. Det er en påmindelse til os alle om, at det aldrig er for sent at gøre noget om.

Historien har to spor. Nutidens Em, der læser bogen om sin fortid, og fortidens Em og Jax, som vi lærer at kende gennem romanen, mens Emiline læser. Det er en effektiv komposition og godt fundet på, og det gør, at bogen holder spændingen og giver læseren lyst til at hele tiden at læse videre.

Det er feel-good chick-lit hele vejen, men jeg kan virkelig godt lide den. Den er rørende og sød, og den minder os alle om, hvad det vigtigste i livet er: Kærlighed.

Vi har også anmeldt Renée Carlinos første bog Vi som elskede.

Renée Carlino, Historien om os, People’s Press, 7. juni 2019, 300 sider.    

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.