// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Ninni Schulman: Kun dig
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Spænding

Ninni Schulman: Kun dig

Skrevet af den 9. maj 2019 – 07:08Ingen kommentarer

Hold nu op hvor skriver Ninni Schulman spændende. Jeg har tidligere læst spændingsromaner af hende, som jeg synes var virkeligt gode. Så jeg havde høje forventninger, og de er i den grad blevet indfriet. Jeg har slugt Kun dig i en mundfuld og grådigt vendt hver side for at blive klogere på, hvad det er for et psykologisk spil de to hovedpersoner Pål og Iris er deltagere i. Hvem er den gode og hvem er den onde? Eller er alt bare godt?

Det starter rigtigt godt for de to, da de tilfældigt møder hinanden en dag, hvor Iris er på vej til dåbsfest hos sin veninde. Desværre er hendes ene dæk på bilen fladt. Heldigvis kommer Pål forbi og ordner det for hende. Det er deres første møde, og bliver starten på det helt store kærlighedsforhold, der nærmest er kærlighed ved første blik.

Iris er en udadvendt kvinde, der arbejder med grafik og layout og er en del af et kontorfællesskab med bl.a. sin veninde Kelly. Hun bærer på en stor hemmelighed, for hendes far er psykisk syg og i hendes barndom og ungdom gemmer der sig forfærdelige minder. Hun er netop ved at komme sig oven på et ulykkeligt kærlighedsforhold og begge hendes veninder glæder sig over, at hun nu har møde Pål, som bærer hende på hænder og fødder.

Pål elsker at lave mad, og er mere introvert. Han er ikke helt glad for de ferniseringer og arrangementer, som Iris inviterer ham med til hos sine venner. Hans nærmeste familie består af hans forældre og hans søster Lotta. Også han bærer på en tragisk hemmelighed, for hans lillesøster Helene døde, de var børn i en ulykke på en ferie. Han har også tidligere været gift med Sara-Kajsa, men hun døde af en sygdom efter at have været lænket til en kørestol og haft et frygteligt sygdomsforløb inden da.

Iris og Pål får snart lavet deres helt egen symbiotiske verden, hvor der ikke er plads til andre end de to og deres stormende forelskelse. De laver alt sammen og selv om Iris’ to veninder forsøger at komme ind og lave noget med Iris, så er hun ikke rigtigt interesseret. Dog fastholder Iris at tage med på en weekend til København med veninderne. Men da dagen oprinder, ligger hun syg med dårlig mave og opkast. Hun kommer sig ikke helt oven på den omgang og begynder at skrante. Hun får kløende udslæt, og oplever mærkelige ting.

Julen står for døren og Pål foreslår at de holder jul bare de to i hans hytte langt oppe i den idylliske natur. Det vil Iris gerne på trods af, at hun har det skidt. Det bliver snestorm, og snart er de helt isolerede, da de sner inde og der ingen mobildækning er. Men de har masser af brænde og mad og de har en julepyntet hyttet. Så alt burde ånde fred og ro, men der er noget helt galt. Som i rigtigt, rigtigt galt. Uha, det er uhyggeligt. Mere skal ikke røbes her. Men er du til gysende psykologisk spænding, så er det her bogen for dig!

Ninni Schulman, Kun dig, People’s Press, oversat af Louise Ardenfelt Ravnild, 343 sider, maj 2019

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.