// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Anne Sophie Hammer: Villads fra Valby lærer klokken
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Anne Sophie Hammer: Villads fra Valby lærer klokken

Skrevet af den 14. april 2019 – 02:31Ingen kommentarer

Villads er skøn. Dejligt genkendelig, tilgængelig og sjov at læse om. Hvordan fungerer Villads så, når han bruges i en lærende sammenhæng for børn? Som i at lære klokken at kende? Selvom der ikke var så mange grin, som vi plejer under læsning af Villads’ oplevelser, så købte min datter historien.

Villads skal have besøg af sin fætter, der har fået en hundehvalp. Det skal ske en lørdag kl. 14, og som børn er flest, vågner Villads alt for tidligt om morgenen ude af sig selv af spænding. Klokken er kun 7, og nu skal Villads så have hele dagen til at gå, mens han venter på, at tiden går. Svært for en dreng, der ikke ved, hvad tallene på urene, både det digitale og det analoge, betyder, for så bliver man jo nødt til at spørge de voksne. “Hvor lang tid er der nu gået?”

Som voksen kan bogen føles ret langt. Vi skal læse og igennem hvert femte minut, og så bliver man lidt træt. Men det er måske en af pointerne i bogen: tiden kan være utroligt uhåndterbar og umenneskeligt lang.

I fortællingen lærer Villads, hvordan viserne fungerer, fint illustreret i Villads’ univers, og han lærer også, at der er et middel mod kedsomhed: at lege.

Fin bog for børn, der er på vej i skole eller lige begyndt, som gerne vil prøve at forstå den der tid, der kan stå helt stille, når tingene bliver for kedelige, og raser af sted, når man har det sjovt.

Villads fra Valby lærer klokken, Anne Sofie Hammer, Høst & Søn, 40 sider. Udgivet 15. februar 2019

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.