// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Rachel Abbot: Drevet til mord
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Krimi

Rachel Abbot: Drevet til mord

Skrevet af den 17. januar 2019 – 11:57Ingen kommentarer

Uha, den her krimi er uhyggelig, og helt vildt god. Rachel Abbot lader de fire hovedkarakterer danse en kuldegysende dans både sammen og hver for sig, så man aldrig helt ved, hvem der fører og hver der lader sig føre. Udenfor dansen står to politifolk, som skal finde ud af, hvad der egentlig sker og er sket. Deres samarbejde er noget forstyrret af, at de tidligere har været kærester. Det her plot er åndeløst spændende skruet sammen.

De fire hovedpersoner består af Mark, som er en dygtig og succesfuld fotograf. Han udstiller på et galleri, som hans søster Cloe står for. De to er meget tætte, måske endda skræmmende tætte, og har altid været det. Mark bor i en afsidesliggende kæmpe pragtvilla, der ligger på en skrænt med udsigt til havet. Huset har han arvet efter sin kone, der for år tilbage døde i en tragisk ulykke i hjemmet, hvor hun var faldet ned af trappen. Det var Marks søster, der fandt hende, for han var ude at rejse i jobregi. Siden den gang har der hvilet en mørk skygge over Marks liv.

Det ændrer sig da Evie træder ind i hans liv. Det gør hun via hans udstilling i galleriet, for hun ønsker, at han skal tage billeder af hende, som hun skal bruge til en gave sin far. De forelsker sig i hinanden og det ender med, at hun bliver gravid og føder deres datter Lulu.

Det passer bestemt ikke Cloe, som synes, at der er noget mærkeligt ved Evie. Mark vil ikke høre om det, og det vil hendes bedste veninde Aminah heller ikke. Tværtimod så tager Aminah Evies parti og Cloe føler sig helt alene.

Der begynder at ske mærkelige ting for Evie. Hun kommer hele tiden til skade, nogle gange meget voldsomt, og hun fastholder, at det er uheld, der sker, når Mark ikke er hjemme. Uheldene betyder, at hun ikke kan passe sit frivillige arbejde på et krisecenter for kvinder.

En dag får politikommissær Stephanie et opkald, der bringer hende til det store hus ved havet, hvor der i ægteparret Marks og Evies seng ligger hvad hun i første omgang opfatter som to blodige lig. Stephanie har været i huset før, da det også var hende, der tog sig af Marks første kones dødsfald. Det uheld har altid naget hende. Hendes chef Gus, som også er hendes tidligere kæreste, er på sagen sammen med hende. Snart dukker der indicier op på, at der er noget riv ruskende galt.

Der er masser af jalousi, kærlighed og hævn i denne krimi. Den består af flere hoveddele, hvor den første har fokus på selve ugerningen og den anden foregår i retssalen med alt det drama, der hører til der. Rachel Abbot har begået en virkelig spændende psykologisk krimi, hvor uhyggen sniger sig ind fra flere sider. Jeg var i den grad underholdt og glæder mig til at høre mere til denne nye serie.

Rachel Abbot: Drevet til mord, Gads Forlag, oversat af Lærke Pade, 366 sider, januar 2019

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.