// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Sabine Lemire: Guide til piger
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Sabine Lemire: Guide til piger

Skrevet af den 13. november 2018 – 06:29Ingen kommentarer

Bogen ”Guide til piger” er en bog til piger i aldersgruppen 11-14 år. Bogen handler om mange emner såsom venner, værelsesindretning, familie og fritidsinteresser men samtidig også om den første forelskelse, følelser, drenge og hormoner.

Hvert kapitel afsluttes sjovt ved en lille test til at teste ting som at have en personlig stil, hvor pinlige dine forældre er og hvor privat du er.

I bogen er ”drømmesamtaler” også lavet, hvor du kan læse pigen have en ”drømmesamtale” med f.eks. en mor, søster eller veninde.

Der sker meget i årene fra du er omkring 10 til 14 år. Du får måske nye interesser, nye venner og din krop begynder at ændre sig. Der er en masse forandringer i gang, og det kan være svært at håndtere. Alt det og mere kan du læse om i ”Guide til piger”.

Bogen har nogle fine illustrationer som virkelig gør noget godt for bogen. Der er én gennemgående neutral pige i bogen, men hertil kommer et væld af andre typer, størrelser og farver. Udover bogens sider er tegnet et utal af små dimser og detaljer som f.eks.: mobiltelefoner, solbriller, makeup og tebreve. Bogen har meget tekst og mange tegninger men ingen billeder

Stilen er dagbogs- og pigebladsinspireret og holdt i pastelfarver. Jeg syntes ”Guide til piger” viser at det er okay at være usikker, og at man er helt almindelig selvom det hele kan virke helt forkert.
For mig fungerer bogen som en slags ”opslagsbog” om ting der f.eks. er for pinlige til at ville snakke med nogen om.

Sabine Lemire: Guide til piger, Forlaget Alvilda, 2018, 134 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.