// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Dan Brown: Origin
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Dan Brown: Origin

Skrevet af den 21. oktober 2018 – 07:04Ingen kommentarer

I Dan Browns femte roman med Robert Langdon i hovedrollen kommer du med på en hektisk og intens tur til Spanien. Og hvad kan være skidt ved det?

Vores kære hovedperson af en fobiramt Harvard-professor med speciale i symboler og ikonologi tager til Guggenheim Museum i Bilbao for at være med til en banebrydende event, der vil give os svaret på et af de største spørgsmål i livet og for altid ændre vores syn på videnskab og religion. Det er Langdons tidligere studerende, milliardæren Edmond Kirsch, der er vært for den store begivenhed, og der er store forventninger til ’showet’, for Kirsch har gennem sit liv benovet både venner og fjender med højteknologiske opfindelser og forudsigelser og fremtiden.

Men – ikke overraskende for en Dan Brown-bog – så udvikler aftenen sig ikke helt som forventet, og snart er Langdon på flugt med den smukke museumsdirektør, Ambra Vidal, kronprinsens forlovede og Kirsch’s fortrolige. Jagten bringer dem til Barcelona, hvor de er tvunget til at lokalisere en hemmelig kode for at åbne for aftenens største hemmelighed. Men naturligvis er der stærke kræfter, der forsøger at undgå, at hemmeligheden kommer ud.

Der er ikke meget overraskende over Dan Browns måde at bygge romaner op på. Men det ville dæleme også være dumt at ændre på et koncept, der igen og igen er bevist som en stor succes. Hvis ”Engle og dæmoner” fra 2000 tog verden med storm som den første og helt igennem geniale thriller med Robert Langdom som hovedperson, så rammer ”Origin” i store træk samme hylde. Og selvom det var ”DaVinci-mysteriet”fra 2003, den anden bog i Langdon-serien, der skaffede ham det store gennembrud, så når den ikke helt op på siden af ”Origin”.

Dan Brown skriver levende og spændende og er god til hele tiden at efterlade os læsere med en lyst til at ville have mere. Det gælder ikke bare fra bog til bog men også fra kapitel til kapitel. Og det er en fabelagtig evne at have som forfatter.

Over 200 millioner Dan Brown-bøger eksisterer i dag rundt omkring i verden. De er oversat til 665 sprog. Og det er helt sikkert, at ”Origin” kommer til at hjælpe gevaldigt på det tal. Pulsen er høj fra første færd, og har du selv været i Barcelona, så er det en nydelse at få lov at se Gaudis by gennem hans øjne.

Dan Brown: ”Origin”, Penguin Random House forlag, 608 sider, oktober 2017

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.