// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Sofia Fritzson: Når drømme bliver til virkelighed og Eventyret venter
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Chick lit, Roman, Ungdomsroman

Sofia Fritzson: Når drømme bliver til virkelighed og Eventyret venter

Skrevet af den 3. september 2018 – 07:40Ingen kommentarer

I første bind møder vi søstrene Melinda, Jennifer og Fanny. De lever hver deres liv, men er alligevel bundet sammen af deres fælles fortid. Melinda drømmer om at åbne en Bed & Breakfast i barndomsbyen Falkenberg, Jennifer har forladt samme sted og lægger ikke skjul på sin foragt for stedet, og Fanny kan ikke få samling på ret meget.

Da Melinda møder Anton, en kendis med ry for at være en skørtejæger, forventer hun ikke noget, men… og så fortæller titlen på bogen vel resten?

I Eventyret venter følger vi Fanny og hendes kvababbelser i både arbejds- og privatlivet. Da hun møder Christoffer, kæmper hun imod, “for ingen kan jo elske mig”, men hun kan, selvfølgelig, ikke slippe tanken om den flotte, ordentlige mand. Og den flotte, ordentlige mand kan selvfølgelig heller ikke slippe tanken om den viltre, rødhårede Fanny. Og dermed er de 235 sider faktisk beskrevet.

Persongalleriet er meget stereotypt og efterlader ikke mange overraskelser lige som dialogerne er meget filmiske. Skrivestilen er meget billedlig og man ser virkelig scenerne for sig.

Bøgerne minder mest af alt om en amerikansk romantisk komedie fra aller nederste hylde. Forudsigelig, sukkersød og banal krydret med naive sexscener a la Fifty Shades of Grey. Jeg forestiller mig, at et helt ungt publikum vil sætte pris på denne serie, men for voksne læsere, der læser meget, er denne serie ikke så spændende.

Kan du godt lide nogle hyggelige, letlæste feelgood romaner, vil jeg anbefale en anden svensk forfatter Emma Hamberg og hendes serie om Rosengädda, der appellerer til et lidt mere voksent publikum. Du kan læse anmeldelser af bøgerne her: Næste stop Rosengädda og Forårsjagt.

Sofia Fritzson, Når drømme bliver til virkelighed og Eventyret venter, 2017 og 2018, HarperCollinsNordic, 236 sider + 237 sider

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.