// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Emma Hamberg: Næste stop Rosengädda
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Emma Hamberg: Næste stop Rosengädda

Skrevet af den 5. maj 2013 – 07:31Ingen kommentarer

I denne bog møder vi Tessan, Bror og Jane. Tessan, der er træt af livet i grillbaren, hvor hun laver burgere for derefter at tage hjem til sin utro kæreste, der enten hænger ud i det lokale fitnesscenter eller på den lokale bodega. Bror på 13 år, der er gammel af sind, elsker fransk musik og litteratur og går i gamle jakkesæt, som han har arvet fra sin bedstefar. Han passer ikke helt ind og har det både svært med venner og sine forældre. Og Jane der tager sig af nødstedte dyr, syr folkedansdragter og elsker et godt glas portvin.

Hvordan hænger det sammen? Jamen det gør det på bedste Emma Hamberg vis. Disse vidt forskellige karakterer og vidt forskellige situationer forenes på fornemmeste vis i en sammenhængende historie om respekt, mod og om livets op- og nedture. Denne historie er en hyldest til mangfoldigheden og en påmindelse om, at vi skal acceptere hinanden og at med kærlighed og forståelse kan vi alle komme rigtig langt – og måske endda blive sådan rigtig lykkelige.

Det lyder måske som en sukkersød feel-good roman – det er det ikke. Det er hverdag, virkelighed, realistiske personskildringer og ondt i maven. Men det er sat sammen med et positivt livssyn, tilgivelse og kærlighed. Og derfor har bogen en solid balance.

Bogblogger.dk har tidligere anmeldt Svømmeprøven og Brunstkalenderen af samme forfatter.

Emma Hamberg. Næste stop Rosengädda, Forlaget Aronsen, maj 2013, 348 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.