// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Dolores Redondo: Alt dette vil jeg give dig
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman, Spænding

Dolores Redondo: Alt dette vil jeg give dig

Skrevet af den 15. august 2018 – 07:47Ingen kommentarer

En mand kører galt, og den spanske forfatter Manuels verden styrter sammen. Han er nemlig gift med afdøde Alvaro, og midt i sorgen opdager Manuel, at Alvaro har levet et dobbeltliv. Ikke bare er han adelig og ejer et gods, han har også jævnligt kontakt med sin familie, som han påstod slog hånden af ham på grund af hans homoseksualitet.

Så sorg og svigt på én gang.

For at rede trådene ud må Manuel rejse til Galicien for at møde Alvaros familie og få styr på arven. Familien er ikke særlig imødekommende, undersøgelsen af bilulykken lukkes hurtigt ned og tvivlen nager Manuel: Var Alvaros død en ulykke? Og hvordan tackler han det faktum, at hans nu afdøde mand har ført ham bag lyset igennem flere år?

Heldigvis får Manuel hurtigt hjælp af en pensioneret politimand og en præst, der var barndomsven med Alvaro. For familien viser sig at have mange hemmeligheder, flere pludselig og mystiske dødsfald i historien, samt ikke mindst et noget usundt forhold til hinanden. Ikke alt er, som det bør være, og dødsfaldet viser sig at have forbindelse tilbage til Alvaros barndom…

Alt dette vil jeg give dig er glimrende underholdning, og det er forfriskende med en spændingsroman der foregår i Spanien. Jeg synes også, at hovedpersonens homoseksualitet er et fint element, fordi romanen så tydeligt betoner normaliteten i at to mænd er gift med hinanden (og tager afstand fra familiens fordomme). Så gode pluspoint til forfatteren for at tænke lidt ud af boksen og væk fra de traditionelle spændingsklicheer.

Alligevel er jeg ikke helt solgt. Alt dette vil jeg give dig er meget lang, og en smule overlæsset, både handlingsmæssigt og sprogligt. Personligt synes jeg heller ikke helt, at slutningen holder hjem og som en kritisk læser er jeg ikke sikker på, at jeg finder præmisserne for personernes motiver og handlinger helt troværdige. Derimod er jeg sikker på, at fans af spændingsbøger vil få en solid læseoplevelse hos Redondo, så hvis du har mod på 624 sider og gerne vil med en tur til en adelsfamilie i Galicien, så er Alt dette vil jeg give dig lige noget for dig.

Samme forfatter har skrevet Den usynlige vogter, som vi også har anmeldt.

Dolores Redondo: Alt dette vil jeg give dig. Hr. Ferdinand, 623 sider. Oversat af Kirsten A. Nielsen, august 2018

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.