// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jeanette Øbro og Ole Tornbjerg: De ustraffede
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Jeanette Øbro og Ole Tornbjerg: De ustraffede

Skrevet af den 12. september 2018 – 14:29Ingen kommentarer

Så er Øbro og Tornbjerg tilbage med en ny og helt suveræn spændende krimi, og som altid er man i gode hænder hos dem. Temaet er bl.a. selvtægt og som altid kan man mærke Øbros og Tornbjergs meget grundige research. Så læn dig tilbage og nyd et hæsblæsende, autentisk og realistisk plot.

Katrine Wraa har igen en central rolle som kriminalpsykolog og profileringsekspert i Københavns politi i denne sjette bog i serie om hende. Katrine Wraa er på ferie med sin lille datter Edith, men kollegaerne kan ikke undvære hende, da en mærkelig sag tager sin begyndelse. Det, der først ser ud som en mands selvmord ved hængning i et træ i en skov, viser sig at være et rigtigt godt skjult mord. For da retsmedicineren Anne Mi skal undersøge liget opdager hun et stikmærke i tungen. Det viser sig, at manden tidligere har været anmeldt for voldtægt.

Da Katrine tager fat i sagen, undersøger hun, om der kan være tale om flere mord, der er kamufleret som selvmord og om der kan være nogen sammenhæng til anklager for voldtægt. Svaret viser sig at være meget skræmmende.

Samtidigt med at hun kommer tilbage fra ferie, starter en ny kollega, Emma, som Katrine har været med til at ansætte. Hun er ekspert i voldtægter og laver profiler på voldtægtsmænd. Hendes fokus er partnervoldtægter, hvor der sjældent falder dom. Hun har tidligere været meget kritisk over for politiets arbejde og hun er derfor fra starten ikke udpræget populær blandt de nye kollegaer. Det giver ikke det bedste udgangspunkt for samarbejdet, og Katrine Wraa får sine udfordringer på det punkt.

Det får hun også i sin fritid, hvor en meget kort date med manden Daniel giver voldsomt bagslag og skaber store problemer for hende. Samtidigt opdager hun, at der måske er en i hendes nærhed, som hun ikke helt kan stole på. Så hun har hænderne fulde med måske Danmarks største mordsag, vrøvl blandt kollegaerne, stalking, svigt og en hæsblæsende kamp mod tiden. Hendes far står på sidelinjen og hjælpen med datteren og gode råd – for han har kontakter til Indien – og i Indien, har politiet lige kortlagt en kæmpe sag, der også indbefatter voldtægter.

De er gode til at skrive krimier, det er de altså, Øbro og Tornbjerg. Jeg havde glædet mig meget til De ustraffede, og jeg er ikke blevet skuffet. Det er det gennemtænkte plot, den grundige research og de realistiske personkarakterer, der gør det. Du kan læse deres krimier hver for sig, hvis du læser dem fra en start af, så følger du Katrine Wraas privatliv i den rigtige ramme.

Jeanette Øbro og Ole Tornbjerg, De ustraffede, Politikens Forlag, 352 sider, august 2018

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.