// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Tove Klackenberg: Indespærret
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Femikrimi, Krimi, Spænding

Tove Klackenberg: Indespærret

Skrevet af den 6. oktober 2008 – 11:05Ingen kommentarer

“Indespærret” som udkommer i dag er Tove Klackenbergs tredje kriminalroman om Svea Lundström Duval. I modsætning til mange af de andre krimier med kvinder i hovedrollen, er Svea hverken journalist eller politikvinde. Hun er derimod forsvarsadvokat, og det gør faktisk bogen anderledes på en positiv og frisk måde.

En ansat på et ungdomshjem for kriminelle findes en dag brutalt myrdet. Omstændighederne er mystiske, og det tyder på at flere er ansvarlige for mordet. Svea får til opgave at være forsvarsadvokat for den ene af de mistænkte unge mænd og bliver dermed hvirvlet ind i noget af et drama.

Svea har nemlig en tendens til at bevæge sig ud over, hvad der forventes af en forsvarsadvokat, og hun gribes af lysten til at finde svaret på hvad der egentlig skete under forbrydelsen. Det betyder også, at arbejdsliv og privatliv pludselig bliver rodet godt sammen, hvilket bestemt ikke er risikofrit, når det er helt unge kriminelle mænd man har med at gøre. Sammenkoblingen af job og privatliv er nok netop det der giver bogen energi. Bogen kræver dog en læsers tålmodighed, da vi skal langt ind i bogen førend den for alvor kommer op i tempo. Men er du tålmodig og kan du affinde dig med lidt kedelige beskrivelser af en retssag, kan jeg garantere, at der længere fremme i bogen venter et hæsblæsende tempo i bedste action-stil.

Jeg kan dog ikke undlade at nævne, at jeg skiftevis bliver irriteret på Svea og på hendes kæreste. Svea opfører sig undertiden ganske urimelig og usympatisk overfor sin kæreste og jeg mener ikke, at hendes graviditet kan bruges som undskyldning. Hendes kæreste derimod lader sig affinde med de utroligste urimeligheder som en anden tøffelhelt. Det er først på allersidste side han træder i karakter og vælger ud fra sine egne synspunkter og følelser. Traditionelt roses en forfatter for at kunne få følelser som glæde eller sorg frem i læseren. Her vil jeg rose forfatteren for at få følelser som indignation og irritation frem, og det er vel også følelser som tæller med, når en læser skal fanges.

Selvom ”Indespærret” er tredje bind i serien, kan den godt læses selvstændigt. Man bliver dog nysgerrig på, hvad Svea har lavet i de andre to bøger, så lur mig om det ikke er et spørgsmål om tid før jeg også har fået læst dem. De er i øvrigt også udkommet på dansk.

Tove Klackenberg, Indespærret, Gyldendal, 2008, oversat fra svensk af Ellen Boen, 280 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.