// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Peter Bogason: Så gik der tid med det
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Spænding

Peter Bogason: Så gik der tid med det

Skrevet af den 15. marts 2018 – 07:20Ingen kommentarer

Bogens titel rammer meget godt den fornemmelse man sidder tilbage med efter at have læst bogen. Så gik der tid med det – og lad os så komme videre. Peter Bogasons værk gør nemlig ikke noget større indtryk og plottet er papirstyndt og historien bliver aldrig rigtig spændende. “Forbrydelsen” er simpelthen for lille og der bruges alt for meget tid på helt andre ting.

Kort fortalt krydser en ung politiker og en ung pige spor på et diskotek. Kort efter at han er kravlet ud af hendes seng næste morgen bliver han undervisningsminister. Hun arbejder på universitetet og har en ekskæreste, der overvåger hende gennem en clockradio. Tingene udvikler sig, andre personer kommer på banen og det hele “kulminerer”. I gåseøjne, for det gør det faktisk ikke rigtigt. Der mangler dog et ordentligt plot, som kunne have gjort historien bare en smule spændende og dramatisk. Nu får vi i stedet en lettere ligegyldig handling uden noget ordentligt klimaks.

Setup’et med en ny ung undervisningsminister, en ministersekretær, en studerende og en universitetsleder samt et par centrale biroller fungerer ganske fornuftigt og er tydeligvis skrevet af en mand, der ved hvad han taler om. Dialogen og handlingen er realistisk og troværdig. Personbeskrivelserne er gode og det fungerer godt at hoppe frem og tilbage mellem 4-5 forskellige personers oplevelser. Nogle gange af de samme episoder. Det bliver bare aldrig rigtig “neglebidende spændende”.

Bogason giver os en pudsig blanding af debat om universiteternes fremtid og stort fokus på dating og scoring af det modsatte køn. Det første er godt og grundigt beskrevet. Manden ved tydeligvis besked. Men det er uklart hvad vi skal bruge det til, medmindre vi arbejder i universitetsverdenen. Dating og scoringsaspektet fylder grotesk meget. Personerne må gerne tænke i disse baner i ny og næ. Men det kammer ganske enkelt over når stort set alle hovedpersoner bruger en stor del af deres tid på at tjekke datingprofiler, være på date, videoovervåge hinandens lagenaktiviteter eller tænke smudsige tanker om de andre.

Peter Bogason: Så gik der tid med det. Brændpunkt, 2018. 248 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.