// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Peter A.G. Nielsen: Julekalenderen – En vinterbaders notater fra menneskehavet
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Erindringer

Peter A.G. Nielsen: Julekalenderen – En vinterbaders notater fra menneskehavet

Skrevet af den 8. december 2017 – 10:48Ingen kommentarer

Julen drukner ofte i de kendte travere i radioen, utallige æbleskivearrangementer og gaveindkøb – tid til refleksion bliver der måske først, når det nye år står for døren. Men den hopper Peter A.G. Nielsen (ja, ham fra Gnags) ikke på. Når vi alligevel har julekalendere som en nogenlunde fast tradition i december, kan den lige så godt krydres med en daglig eftertanke, mener han. Derfor denne bog.

Peter A.G. har ikke skrevet en føljeton eller et litterært mesterværk, men han har skrevet en bog fyldt med god karma. Diverse steder i Danmark har han talt med dem, som lever et liv, der kan være ret råt til tider. Mennesker, der gør noget umiddelbart for andre i en god mening. Det er ret sympatisk i sin tankegang. Peter A.G. hilser på dem og giver dem lidt opbakning og et klap på skulderen, og det er rigtig fint.

Hver dag er en lille historie med et af disse mennesker, og en fællesnævner er ”ha ha” – det står ofte og kan blive lidt hult, men det viser dog alligevel noget vigtigt. At der er plads til at smile, selvom tilværelsen kan være hård. Bogen er således fyldt med små historier til refleksion: Går vi ofte forbi mennesker uden at se, hvad også de har at byde på, selvom de ikke sidder i bestyrelseslokaler etc.?

Selvom du ikke fik købt denne til 1. december, gør det ikke noget – den kan altså også godt gå for en mandelgave og læses hen over juleferien.

Julekalenderen – En vinterbaders notater fra menneskehavet, Peter A.G. Nielsen, Eksistensen, udgivet 24. oktober 2017, 120 sider

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.