// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Michelle Richmond: Til døden os skiller
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Spænding

Michelle Richmond: Til døden os skiller

Skrevet af den 28. november 2017 – 07:05Ingen kommentarer

Ægteskabet. En institution og samlivsform reguleret af love og regler indgået med kærligheden som udgangspunkt. Som regel. Hvorfor har så mange så svært ved at få det til at fungere? Det er knap halvdelen af os, der kaster håndklædet i ringen.

Forestil dig et socialt eksperiment, hvor der bliver opsat en række spilleregler og “love” for ægteskabet, som skal overholdes med det formål at få ægteskabet til at holde. For eksempel skal du en gang om måneden give din ægtefælle en gave og en gang i kvartalet skal der arrangeres en tur et sted hen – det lyder da meget godt? Overholdes disse regler ikke, bliver du underlagt en række sanktioner alt efter karakteren af din “overtrædelse”.

Da Jake og Alice bliver gift, modtager de en gave fra en af Alices’ samarbejdspartnere. Gaven er en invitation til en eksklusiv klub bestående af en række ægtepar, der har det til fælles, at de ønsker, at deres ægteskab skal vare ved. Fællesskabet består derfor i, at man hjælper hinanden med at bevare et kærlighedsfyldt, sundt og lykkeligt ægteskab. Og hvem vil ikke gerne være en del af det? Men under overfladen lurer farerne – den eksklusive klub er måske ikke det rette selskab for Jake og Alice.

Bogen fangede mig med det samme. Det hele er så vanvittigt, at historien bevæger sig på grænsen til det utroværdige, men det er lige netop dét, der er så dragende. Kan det virkelig passe? Og hvorfor bliver uhyre midler pludseligt mere spiselige, hvis man kan tilslutte sig formålet? En spændende og anderledes thriller.

Michelle Richmond, Til døden og skiller, Klim, september 2017, 420 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.