// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Fredrik Backman: En mand der hedder Ove
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Fredrik Backman: En mand der hedder Ove

Skrevet af den 3. august 2017 – 07:274 kommentarer

En mand der hedder Ove er en fantastisk roman! Bogen er blevet markedsført som værende en sjov roman, der får læseren til at grine. Men romanen er så meget mere end det!

Romanen er smuk, rørende, underfundig og gribende. Man stryger hurtigt igennem siderne, bogen er spændende og let at læse til trods for at der springes i tiden.

Det er svært at give et handlingsreferat uden at spoile for meget. Lidt efter lidt falder brikkerne på plads. Jeg vil dog godt fortælle, at vi møder Ove på 59 år. Han vil gerne dø og er ved at planlægge et selvmord. Der er ikke længere nogen grund til at leve. Han har i mange år passet sit job, passet sit liv, betalt sin skat og vedligeholdt sin bolig, men nu har han fået nok. Vil ikke mere. Det er bare slet ikke til at få fred til at tage sig af dage, da man igen og igen bliver afbrudt af sine naboer.

Romanen handler om at elske, om at miste, om at være til gavn, om når livet giver mening – og om når livet ikke længere giver mening. Romanen er super relevant for de fleste.

En mand der hedder Ove har solgt mere end 400.000 eksemplarer i Sverige. Det er mange bøger! Bogen er filmatiseret og der har sågar været opført et teaterstykke her i landet skabt over bogen. Ove er en superhelt.

Hvis du ikke allerede har læst bogen vil jeg virkelig anbefale dig at gøre det. Jeg tør godt indrømme, at jeg både grinede, læste højt for min mand og græd under læsningen. Det er en af de bøger, der har rørt mig allermest – og jeg har immervæk læst mange bøger.

Forfatteren har også skrevet de læserpopulære romaner: Min mormor hilser og siger undskyld og Britt-Marie var her og de ryger på min to-be-read liste. Han har også skrevet bogen Ting, min søn skal vide om verden, som mest er en samling af klummer, og som også er værd at læse. Og så går der rygter, om at der til efteråret her i landet lander endnu en bog på boghandlerens disk.

Fredrik Backman: En mand der hedder Ove, 2013, 357 sider, People´sPress.

4 kommentarer »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.