// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Iain Reid: Jeg overvejer at gøre det forbi
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Spænding

Iain Reid: Jeg overvejer at gøre det forbi

Skrevet af den 30. april 2017 – 07:01Ingen kommentarer

Vær beredt på noget af en rejse, når du tager med på bilturen sammen med Jake og hans kæreste. De skal besøge hans forældre, og det bliver en tur, du sent glemmer. Sådan har jeg det i hvert fald efter at have læst bogen: Jeg overvejer at gøre det forbi. Det er en bog, der bliver siddende.

Vær klar til det eminent nervepirrende og uhyggelige, der giver adskillige sug i maven, som forfatteren Iain Reid skaber med sine helt utrolige scener i denne meget spændende og anderledes thriller.

Vær åben over for bogens præmis og helt specielle slutning, for det er noget af en rutschetur, man kommer ud på, når Iain Reid tager os med til Jakes forældres gård, der ligger ude midt i ingenting med langt til naboerne. Men Jakes kæreste skal se sine svigerforældre for første gang, og på den lange tur dertil overvejer hun kraftigt at stoppe forholdet til Jake. Middagen hos svigerforældrene går nogenlunde, men hun har på fornemmelsen, at der bliver skjult et eller andet for hende.

På vej tilbage til byen gør de holdt på Dairy Queen for at købe is på trods af en begyndende snestorm, og da isen er spist, vil Jake forbi en tom high school, for at smide affaldet ud. Han går ind, men kommer ikke ud igen – og han har taget nøglen til bilen med sig. Hvad er der sket? Og prøvede en af ekspedienterne på Dairy Queen at advare om et eller andet?

Sideløbende med at vi følger Jake og hans kæreste, følger vi også politiets efterforskning af et mord, der er sket på skolen. Først til sidst får vi at vide, hvem der er offeret.

Det er Iain Reids første roman, og han gør det virkelig godt og meget anderledes. Han formår at skrive både spændende og uhyggeligt samtidigt med, at der er en interessant dialog mellem karaktererne. Han har tidligere skrevet to fagbøger og skriver også for the New Yorker.

Iain Reid, Jeg overvejer at gøre det forbi, Forlaget Lindhardt og Ringhof, 245 sider, oversat af Alis Friis Caspersen, marts 2017.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.