// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Susanne Hegelund og Peter Mose: Flyt magten
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Journalistik, Nyheder, Politik & debat, Samfund

Susanne Hegelund og Peter Mose: Flyt magten

Skrevet af den 17. april 2017 – 08:15Ingen kommentarer

Hvordan får man som organisation eller virksomhed ørenlyd hos ministre, folketingspolitikere, borgmestre og embedsmænd? Det forsøger denne bog at give helt konkrete tips og tricks til.

Bogen går meget lavpraktisk til værks med uddybende forklaringer på, hvad man skal gøre og ikke mindst ikke gøre, når ens sag skal fremmes. Det er uden tvivl meget nyttigt for de organisationer, som har behov for dette. Og hos dem bør bogen være pligtlæsning. For os andre bliver det en smule for irrelevant. Det er på lange stræk ganske enkelt for detaljeret og fokuseret på organisationernes behov.

Her er for få ”learnings” for andre, der arbejder med kommunikation og politisk interessevaretagelse. Der er nogen, og for de meget interesserede kan det naturligvis anbefales at læse bogen. Bare man ikke har for høje forventninger. Det kan man dog meget vel have, for ”Flyt magten – Sådan bliver du en god lobbyist” er en form for opfølger til samme forfatteres ”Lobbyistens lommebog”. Og den var pokkers god. Her bliver det som nævnt mere lavpraktisk. Derfor pokkers interessant for dem, der arbejder direkte med det. Knap så interessant for os andre.

Der er ingen tvivl om at Hegelund og Mose ved hvad de skriver om og vi kommer stort set hele vejen rundt om både hulemøder, finanslov, folkemøde, borgmesterkontakt og lobbyistens newsroom. (Lige på det punkt har Hegelund og Mose faktisk nogle betragtninger og observationer, som er interessante i en større sammenhæng. Lobbyistens newsroom er da også det, som Susanne Hegelund var kaldt i P1’s mediemagasin Mennesker og Medier for at tale om.) De kommer ned i detaljerne, men efter min mening ikke dybt nok ned. Her er for få konkrete eksempler, som skærer tingene ud i pap. Det der gjorde ”Lobbyistens lommebog” ekstra interessant og spændende var netop de mange konkrete eksempler.

Det er ikke fordi vi skal have det ind med skeer. Det er bare så meget nemmere at forstå, hvis man kan læse om hvordan andre har gjort før en selv. Om det har været en succes eller ej, betyder ikke så meget. Når man tænker på, at målgruppen er folk, der har meget lidt eller slet ingen erfaring med politisk interessevaretagelse, så ville det helt sikkert have hjulpet dem at få sat eksempler på. De findes og forfatterne kender uden tvivl til dem. Derfor ærgerligt, at de ikke benytter sig af deres viden.

Det er dog kun en lille bitte plet på en ellers meget vellykket bog, som kommer omkring et centralt emne i samfundsdebatten og politikudviklingen i samfundet.

Susanne Hegelund og Peter Mose: Flyt magten – Sådan bliver du en god lobbyist. Gyldendak Business, 2017. 328 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.