// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Thomas Rydahl: De savnede
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman, Spænding

Thomas Rydahl: De savnede

Skrevet af den 27. februar 2017 – 07:01Én kommentar

Titlen rummer faktisk hele essensen i Thomas Rydahl spændingsroman, for det hele handler om at savne. At nogen er så heldige, at de har nogle, der savner dem, og vil finde dem, hvis de er blevet væk – fordi de elsker dem.

Det foregår på flere planer: der er Erhard Jørgensen, som forsvinder frivilligt og nok ikke har så meget lyst til at blive fundet, og alligevel er det måske godt at opdage, at man er savnet. En anden, Abdi, forsvinder ufrivilligt og bliver udnyttet og misbrugt. Han vil gerne findes og har en familie, der savner ham, og sætter alt ind på at finde ham.

Det bliver Erhard, også kaldet eremitten, der får tildelt rollen at finde Abdi, og det er Abdis kone, der efterlyser ham, men i det skjulte. Kontakten til Abdis kone Aissata går gennem en nonne, for Aissata og Abdi er illegale flygtninge fra Mali i Vestafrika. De er ikke velkomne på Fuerteventura, og lever i skjul under kummerlige forhold. De er nemme ofre for at blive udnyttede af kyniske mennesker.

Erhard lever forhutlet som delvis hjemløs. Han lever af at finde mennesker og finde ud deres liv og stemme klaverer, selv om det sidste halter noget. Han har tidligere kørt taxa, men ingen vil have noget at gøre med ham længere inden for det fag. Han er selv flygtet fra sit liv i Danmark, og har lukket døren til det liv som indeholdt en kone og en datter, Lene.

Men Lene, også kaldet Le, har ikke lukket den dør. Hun tager til Fuerteventura sammen med en filmfotograf og en værtinde på et tv-program, som hjælper med at finde forsvundne danskere. Men noget går helt galt. Lene, Erhard og Abdi befinder sig pludseligt i et spind spundet af skrupelløse mennesker.

De savnede er god underholdning. Det er savn og kærlighed pakket ind i en spændende historie og krydret med den smerte det er at elske uden alligevel helt at kunne finde ud af det. Samtidigt er bogen også et lille indspark til, hvordan dem der har meget, behandler dem, der har lidt.

I 2014 vandt Thomas Rydahl Bogforums Debutantpris for sin roman Eremitten. Du kan læse vores anmeldelse af den her.

Thomas Rydahl, De savnede, Politikens Forlag, 516 sider, november 2016

Én kommentar »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.