// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Fiona Barton: Enken
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman, Spænding

Fiona Barton: Enken

Skrevet af den 24. oktober 2016 – 08:18Ingen kommentarer

Når der er en efterlysning i medierne i forbindelse med tyverier eller voldsforbrydelser, har de fleste af os sikkert haft tanken: nogen i forbryderens omgangskreds må da have set eller mærket noget?

I Enken beskæftiger forfatteren Fiona Bartons sig lige præcis med dette emne: hvor meget eller lidt ved ægtefæller egentligt om hinanden, når den ene (måske) har begået en forbrydelse. Og det er der kommet en rigtigt spændende psykologisk thrillerhistorie ud af, hvor man som læser bliver holdt i spændingsfeltet lige til det sidste.

Forfatteren har tidligere arbejdet som journalist, hvor hun skrev om kriminal- og retssager. Det arbejde har givet hende inspiration til Enken, fordi hun dengang ofte tænkte over, hvor meget ægtefællen til den anklagede egentligt vidste.

Hovedpersonerne er ægteparret Jean og Glen, som er ufrivilligt barnløse – og det er Glen, der er årsagen. Deres ægteskab er på overfladen godt, men når der bliver krattet lidt i overfladen, viser det sig, at der en skæv magtbalance mellem Glen og Jean, som kommer til udtryk på en stille måde, hvor Jean er den kuede. Men hvor kuet er hun egentligt, når det kommer til stykket?

En dag skeer der det forfærdelige, at den toårige Bella forsvinder. Hun er ude at lege i sin have, mens hendes mor, Dawn, ordner nogle praktiske ting indenfor. I det korte tidsrum hvor hun er ladt alene, forsvinder hun. Politiet, med kriminalinspektør Bob Sparkes i front, koncentrerer sig om en blå varevogn, som en nabo har set i kvarteret – og de efterforsker ligeledes de pædofile, der bor i nærheden. Det bringer dem ind i en skummel verden på nettet for pædofile, og det viser sig, at ikke alle mænd er som de ser ud på overfladen. Politiets tese er, at bortførelsen af Bella ikke er planlagt, men undervejs kommer der usikkerhed om denne teori.

Imens efterforskningen finder sted, bliver vi langsomt klogere på Jean og Glen, og på at noget er helt galt.

Historien springer mellem forskellige fortællervinkler fra Jean, til Bob og Kate, en journalist, som følger sagen. Det giver et godt flow i historien og er med til at holde spændingen – lige til det sidste.

Enken er god og spændende underholdning og jeg vil helt sikker holde øje med Fiona Bartons næste bog.

Fiona Barton, Enken, Forlaget Hr. Ferdinand, 384 sider, september 2016, oversat af Lotte Kirkeby Hansen

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.