// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Rawi Hage: Russisk roulette i Beirut
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman, Spænding

Rawi Hage: Russisk roulette i Beirut

Skrevet af den 15. oktober 2009 – 21:05Ingen kommentarer

“Russisk roulette i Beirut” er en absolut velskrevet, tempofyldt spændingsroman, der helt bestemt fortjener en plads blandt årets bedste udgivelser. Bogen er skrevet af den libanesiskfødte Rawi Hage, og virker forbløffende realistisk i sin fortælling.

I bogen følger vi den 15-årige Bassam og hans bedste ven George i deres liv og hverdag i den borgerkrigsramte hovedstad. En hovedstad der er delt i øst og vest, og en hovedstad, der dagligt må smage på bomber og blod. Da drengene var små muntrede de sig med at samle patronhylstre og som 15-årige bliver de selv bevæbnede. Trusler, vold og død bliver hverdag, og Bassan drømmer om at flytte til Rom. Og for ham bliver Rom symbolet på frihed og fremtid. For hans ven George er det de noget mørkere sider af personligheden, der dominerer fremtidens valg.

Det er en bog om venskab, tab, stoffer, moralsk forfald og korruption. Men det er også en bog om teenagedrengens spirende interesse for kvinder og om ønsket om mere end et job som løsarbejder på havnen.

“Russisk roulette i Beirut” er Rawi Hages debutbog fra 2006, og jeg vil tro, at den gør et stærkt og positivt indtryk på selv den mest kritiske læser.

Rawi Hage er født i Beirut, Libanon i 1964. Han flyttede til USA i 1982, men er i dag bosat i Canada. Han har både journalistisk – og fotografisk arbejde bag sig. I 2008 udkom bogen “Cockroach”, der indtil videre må læses på engelsk. Rawi Hage vandt den internationale IMPAC-pris for “Russisk roulette i Beirut” i 2008.

Rawi Hage, Russisk roulette i Beirut, HR. FERDINAND, 2009, Ovetsat fra engelsk af Ingeborg Christensen, 264 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.