// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Hans Jakob Helms: De dødes fjord
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Spænding

Hans Jakob Helms: De dødes fjord

Skrevet af den 26. juli 2016 – 07:08Ingen kommentarer

En ung dansk diplomat er hovedpersonen i denne ganske glimrende spændingsroman, der handler om jagten på sandheden om fortiden i det nordligste Grønland omkring Thule-basen. Om forholdet mellem Danmark, Grønland og USA. Om storpolitik og en lille smule om kærlighed og personlig identitet.

Diplomaten Oskar Sonne bliver sendt til Afrika på en tilsyneladende uskyldig mission for at hente en død grønlænder hjem til Grønland. Sonne hvirvles lynhurtigt ind i et spil med tråde til CIA, MI5 og mange andre – som ikke alle har lige rent mel i posen. Thulebasen, tvangsflytningen af grønlandske fangere, atomvåben og modernisering af radarer er nogle af nøgleordene i den skarpt skårne fortælling.

Forfatteren Hans Jakob Helms er født og opvokset på Grønland og har et enestående kendskab til øen, hvilket gennemsyrer bogen. Desuden er han god til at skrue et godt og troværdigt plot sammen, som holder hele vejen i gennem. En fortælling med tempo, spænding og aktualitet, som tager et par uventede drejninger undervejs. Ganske godt for en dansk forfatter og noget af det bedste danske spænding jeg har læst længe.

Hans Jakob Helms: De dødes fjord. Milik Publishing, 2015. 266 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.