// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Rebecka Edgren Aldén: Den ottende dødssynd
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Spænding

Rebecka Edgren Aldén: Den ottende dødssynd

Skrevet af den 22. juni 2016 – 07:19Ingen kommentarer

Nora er en succesfuld forfatter og foredragsholder inden for emnet: tag ansvar for dit liv, og skab din egen succes. Hun er lykkeligt gift med Frank, som også er hendes manager. Sammen har de to børn: Saga og Albin.

Nora styrer sin profil på Instagram, Twitter og Facebook professionelt og sørger for, at det er de rigtige fotos med de rigtige tekster, der bliver lagt op. Når hun har gæster er alt perfekt tilrettelagt, maden er perfekt og hjemmet er perfekt – og hun er perfekt, slank og velplejet. Det er vigtigt for Nora, at alt ser godt ud, og hun soler sig i ros fra venner og naboer.

Nora er i gang med et nyt bogprojekt, der skal handle om de syv dødssynder, og den ottende, som er væsentlig for forfatteren Rebecka Edgren Aldéns spændende triller af samme navn: Den ottende dødssynd. For hvad er den ottende dødssynd?

Nora har ikke altid haft styr på sit liv. For 10 år siden var hun en trøstespisende lettere overvægtig og ulykkelig kvinde. En aften falder hun ud fra 7. sal og en lang kamp for at blive rask starter. Hun klarer den og bruger sig selv som eksempel i bøger og foredrag på, at man kan, hvad man vil. Hun er jo et levende eksempel på det. Ulykken blev et vendepunkt i hendes liv.

Men allerede fra starten af historien aner man, at noget er helt galt. Nora har baseret både sine bøger og foredrag på ulykken. Men er alt, som det ser ud til på overfladen? Og er alt egentligt lykkeligt? Hendes datter Saga taler næsten ikke og Nora kæmper med at skrive sin næste bog.

En dag får de en ny nabo, Klara, og hun opfører sig mærkeligt over for Nora. Hun falder ikke for overfladen, men kratter i den. Hun virker også som om, hun kender Frank, men kan det være rigtigt? Klara maser sig ind på Noras familie, og Nora begynder at få en uhyggelig fornemmelse af, at der er noget helt galt.

Denne her thriller er simpelthen så spændende, så mangler du ferielæsningen, så er den her. Samtidigt bliver der taget nogle interessante temaer op. Det ene er, hvad de rigtige valg er, og det andet er hele den kultur, der er på de sociale medier med, at alt skal fremstå perfekt og som et glansbillede. Forfatteren Rebecca Edgren Aldén har været journalist og redaktør på en række dameblade og på den vis arbejdet med overflade og facader. Hendes bog er blevet nomineret til den nye krimipris Crimetime Specsavers Award for bedste krimidebut.

Jeg var super godt underholdt, og blev grebet af, at man egentligt ikke helt ved, hvem der er den gode og hvem der er den onde i historien.

Rebecka Edgren Aldén, Den ottende dødssynd, Forlaget Modtryk, 370 sider, dansk udgave juni 2016, oversat til dansk af Lilian Kingo.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.