// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lasse Bo Andersen: Tobias og dødsboet
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Lasse Bo Andersen: Tobias og dødsboet

Skrevet af den 19. maj 2016 – 07:37Ingen kommentarer

Gæsteanmelder Signe Ørsted Pedersen, 11 år

Manden med det grå ansigt tog to hurtige skridt hen mod Tobias. Flængen i halsen gjorde det svært for ham at tale, så det blev kun til en svagt rallende lyd. Tobias gav et skrig fra sig og styrtede ind i huset til mor.

Tobias er flyttet ind i et gammelt dødsbo. Og han er stadig rystet over det, der skete ved indflytningen, og frygter nu, at manden med det grå ansigt vender tilbage. Om aftenen er det med hjertet helt oppe i halsen, at Tobias får øje på den grå mand igen. Inden den grå mand forsvinder, får han med møje og besvær sagt – på trods af flængen i halsen: “Tobias… man dør … i det her hus.”

Tobias har lige siden han havde hørt navnet Dødsboet, ikke haft lyst til at flytte ind, og nu fortrød han så inderligt, at han var gået med til det. En dag dukker pigen Sidsel op og fortæller Tobias en uhyggelig historie om husets afdøde ejer.

Jeg synes, det er en rigtig god bog, som jeg – lige efter jeg selv havde læst den – anbefalede til min 9-årige lillesøster Ea, der er enig i, at den er god. Jeg synes, den er god, fordi man blev fanget ind i den, og den var overraskende.

Det er en gyserhistorie, men selvom historien er pænt uhyggelig, synes jeg alligevel, at den er skrevet, så den bliver mindre uhyggelig. Det er en rimelig letlæst bog, så hvis jeg skulle sætte en aldersgruppe, ville det nok være fra 8-10 år. Den er både for piger og drenge.

Den minder på en måde lidt om historierne om “Den hvide dame” af Orla Nygaard, da det også er gysere for børn.

Tobias og dødsboet, Lasse Bo Andersen, tekstogtegning.dk, 2016, 48 sider, lix 19.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.