// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Juan Gómez-Jurado: Forræderens mærke
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Roman

Juan Gómez-Jurado: Forræderens mærke

Skrevet af den 26. oktober 2009 – 09:03Ingen kommentarer

Kærlighed, hævn, frimureri og et Tyskland fanget i den desperation, som kom til at præge mellemkrigsårene mellem Første og Anden verdenskrig. Det er baggrunden for Juan Gómez-Jurados ”Forræderens mærke”.

I den møder vi Paul, hvis familie bærer på en hemmelighed om hans fars død og historien om hvordan hans mor endte som tjenestepige i hendes egen families hus. For Paul bliver historien om farens død, efter forskellige forviklinger, den altdominerende ledestjerne i hans liv – og det er den, som stille og roligt, tager os fra første verdenskrigs München til Gibraltarstrædet i 1940.

Historien er udmærket fortalt og spændingen holdes – om end der springes en del for at få både familiedramaet, SA-tropper, Hitlers magtovertagelse, en kærlighedshistorie og et par år i Sydafrika til at passe på de 416 sider. Det får desuden frimure-vinklen en anelse påklistret – fordi der skal være plads til så mange andre fortællinger.

Juan Gómez-Jurado, Forrædernes mærke, Politikens Forlag, 416 sider, Oktober 2009, Oversat af Kirsten A. Nielsen.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.