// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Karin Slaughter: De smukkeste
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Krimi

Karin Slaughter: De smukkeste

Skrevet af den 13. marts 2016 – 10:10Ingen kommentarer

Lydia og Claire er søstre, men lever to vidt forskellige liv. Lydia er tidligere narkoman og alenemor, Claire er gift med Paul, en succesfuld advokat, har masser af penge og ingen børn. De mistede kontakten for mange år siden, da deres søster Julia forsvandt sporløst. Man fandt aldrig ud af, hvad der skete med Julia og faderens desperate forsøg på at finde svar ender med at koste ham ægteskabet med moderen, og da Lydia beskylder Claires kæreste Paul for at have forsøgt at voldtage hende, går familien helt i opløsning.

Mange år senere bliver Claires mand Paul dræbt, da ham og Claire udsættes for en røveri. Da Claire efterfølgende skal finde nogle informationer på Pauls computer, falder hun over noget helt andet. Der ligger grusomme voldsporno videoklip på Pauls computer, og hun kan slet ikke forstå, hvordan det hænger sammen med hendes Paul – den ultra rolige, kontrollerede og kærlige mand. Og hvad hun først tror blot er nogle ukendte og skræmmende tilbøjeligheder fra hendes mands side, viser sig at være langt mere grusomt end hun troede. Hun indleder en jagt på sandheden, der bringer hende i kontakt med Lydia igen og som leder dem på sporet af familietragedien og hvad der skete med deres søster for mange år siden.

Bogen skifter mellem Claires og Lydias synsvinkel og undervejs præsenteres vi også for breve, som deres far har skrevet til Julia, mens han forsøgte at finde ud af, hvad der skete med hende. Denne metode fungerer rigtig godt og giver et meget troværdigt persongalleri.

Slaughter er fænomenal, og på trods af hendes karakteristiske stil med meget barske og deltaljerede fortællinger og meget voldsomme plot, forbliver niveauet højt, og der er ikke en finger at sætte på nogle sammenhænge i fortællingen. Hun kan noget helt særligt og De smukkeste er ingen undtagelse.

Karin Slaughter, De smukkeste, HarperCollins Nordic, marts 2016, 464 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.