// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Stian Hole: Morkels alfabet
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog, Billedbog

Stian Hole: Morkels alfabet

Skrevet af den 22. januar 2016 – 07:13Ingen kommentarer

morkels alfabetPå marken ligger der små lapper papir med ord. Anna finder dem og bliver nysgerrig. Hvem har lagt dem der? Hun opdager, at det er Morkel, en dreng fra skolen, som har lagt sedlerne. Anna kan godt lide ordene, drømmer om dem om natten og skriver selv sedler.

En dag bestemmer hun sig for at følge sporene ud i skoven og her finder hun Morkel, der samler på ord. Morkel synes ikke han er god til noget som helst, alligevel ved han en masse ting om skoven og fuglene. Anna har fået en ven. Alting er mere, når hun er sammen med Morkel.

Morkels alfabet er en enkel, poetisk, smuk billedbog af den dygtige norske forfatter Stian Hole.

Vi møder Anna, som vi sidst mødte i Annas Himmel, hvor hun havde mistet sin mor. Anna møder Morkel, der næste aldrig kommer i skole. De er begge fascinerede af ord og af naturen og et lidt usædvanligt venskab blomstrer i hulen i skoven. Men Morkel er som en sky fugl og en dag er han væk. Anna længes efter hans selskab, og da foråret kommer, ligger der et kort over skoven, med et blåt kryds. Og der er Morkel, heldigvis.

Stian Hole er helt usædvanligt talentfuld. Hans helt specielle univers rammer lige i hjertet og man får nærmest en klump i halsen af al den stemning, han med en forunderlig enkelhed, kan udtrykke med ord og billeder. De største ting, bliver små – men ikke mindre betydningsfulde i hans verden.

Morkels alfabet er en smuk smuk billedbog om at undres, undersøge, forundres. Om venskab og ord, der her har en betydning, der rækker langt ud over det der bliver sagt.

Stian Hole er uddannet på Statens Håndverks og kunstindustriskole i Oslo. Han har arbejdet med design på mange måder og har udgivet flere prisvindende bøger.

Stian Hole, Morkels alfabet, Høst & Søn, Januar 2016, på dansk ved Naja Marie Aidt

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.