// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Pierre Lemaitre: Rosy & John
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Krimi

Pierre Lemaitre: Rosy & John

Skrevet af den 2. november 2015 – 07:04Ingen kommentarer

Midt i Paris springer en bombe, og alt er kaos. Gerningsmanden, Jean Garnier, lægger ikke skjul på, hvem han er, og er snart i politiets varetægt. Han har mistet alt, hans kæreste er død, han er arbejdsløs og for at det ikke skal være løgn, sidder hans mor i fængsel. Jeans budskab til politiet er kort men klart. Han fortæller, at han har placeret syv bomber rundt omkring i Paris, som han vil springe en af gangen, medmindre at de går ind på hans krav. Han vil have adskillige millioner, hans mor skal ud af fængslet og de skal have frit lejde til at tage til Australien. Når de sidder ombord på flyet, vil han fortælle, hvor bomberne er.

Det er politimanden Camille Verhoeven, der står for efterforskningen, godt hjulpet af andre instanser inden for politiet. For sagen bliver betragtet som terrorvirksomhed, og derfor bliver der gået hårdt til Jean både fysisk og psykisk. Camille fornemmer, at noget ikke er, som det skal være, og hans fornemmelse holder stik. Mere skal ikke røbes her.

Rosy & John er en krimi, hvor spændingen stiger minut for minut, og man holder vejret og håber, at Jean vil sige noget, bare et eller andet.

Sproget er helt fantastisk og beskrivelserne af de forskellige scener er meget stemningsfyldte, så alene af den grund blev jeg grebet af bogen.

Rosy & John blev udgivet som en føljeton i 2012 i Frankrig af SmartNovel, og er en form for tillæg til krimitrilogien Alex, Iréne og Camille. Den er nu samlet i pocketformat og er super god læsning – også selv om jeg ikke har læst de andre tre. Men jeg har heldigvis Iréne liggende i læsebunken, og den glæder jeg mig til at komme i gang med.

Pierre Lemaitre: Rosy & John, Lindhardt og Ringhof, 163 sider, dansk udgave oktober 2015, oversat af Anders Juel Michelsen.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.