// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Miranda July: Ingen har hjemme her mere end du
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Noveller

Miranda July: Ingen har hjemme her mere end du

Skrevet af den 6. oktober 2015 – 07:17Ingen kommentarer

Rynken på næse, lukkede øjne og rysten på hovedet – sådan var mine fysiske reaktioner på novellesamlingen. Ikke så forskellige reaktioner som de skæve eksistenser, der bliver beskrevet.

Tabuer indgår i de fleste af novellerne. Fælles for dem er en form for kærlighed og/eller sex, og forfatteren skildrer mange forskelligartede relationer. Personligheder, der mødes ved et tilfælde eller bevidst. Om man kan lide novellens indhold, opfatter jeg også som et tilfælde.

Bogen faldt ikke i min smag, og jeg nåede ikke at få sympati for personerne på samme måde, som jeg gør, når jeg læser eksempelvis Ida Jessens noveller. Situationerne var ofte for karikerede, og jeg følte mig ikke overrasket på en positiv måde eller inddraget i noget særligt.

Ingen har hjemme her mere end du, Miranda July, Politikens Forlag, 13. august 2015, 176 sider, oversat af Karen Margrethe Adserballe