// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » A.M. Dean: Slutstenen
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Spænding

A.M. Dean: Slutstenen

Skrevet af den 2. oktober 2015 – 07:26Ingen kommentarer

Hvis man, som jeg, er til mystik, ældgamle dokumenter med skjulte budskaber og gamle kulturer, så er Slutstenen, som er skrevet af A.M. Dean, et rigtigt godt bud på spændende underholdning.

Hovedpersonerne er religionsprofessor Emily Wess og hendes mand Michael Torrance, som arbejder på British Museum og interesser sig for Gnosticisme. Gnosticisme er helt centralt i bogen og bliver forklaret undervejs. Det er helt kort fortalt troen på, at den åndelige verden er hellig og den fysiske verden er dårlig.

En sekt, der bekender sig til denne tro, vil have fat i en ældgammel nøgle (slutstenen), der ligger i den egyptiske ørken. Denne nøgle kan åbne op for et 2000 år gammelt gnostisk mysterium. Nøglen skal bruges til at læse Nag Hammadi-kodekset på en ny måde – og kodekset blev fundet i ørkenen tilbage i 1945.

Emily og Michael drages ind i jagten på nøglen gennem et mord og fordi, Emily ligger inden med originale dokumenter, som sekten skal bruge til at finde nøglen. For selv at overleve må Emily og hendes mand forsøge at finde nøglen først. Det er en spændende jagt gennem Egyptens ørken og kodelæsning af gamle dokumenter.

Bogen udmærker sig ved, at A.M. Dean stopper de spændende scener i tide, så der ikke i uendelige lag bliver lagt spænding på spænding, så det til sidst bliver for meget. Bogen er nummer to med Emily og Michael i hovedrollerne – og kan læse helt uafhængigt af den første. Jeg har ikke læst den første endnu, men den står bestemt på ønskelisten.

A.M. Dean, Slutstenen, Forlaget Punktum, 431 sider, dansk udgave oktober 2015, oversat af Michael Krefeld

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.