// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Oren Lavie: Bjørnen, som ikke havde været der før
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Billedbog

Oren Lavie: Bjørnen, som ikke havde været der før

Skrevet af den 19. september 2015 – 07:14Ingen kommentarer

”Der var engang en kløe… Og kløen ønskede at klø sig. Dengang det var dengang…”

Sådan starter en fin poetisk billedbog af den israelske musiker Oren Lavie. Kløen begyndte at vokse og det viste sig, at det faktisk var en bjørn. Bjørnen er en meget positiv bjørn og han beslutter sig for at bevæge sig lidt ud i verden og tænke lidt over hvem han i virkeligheden er. Han oplever naturen, lytter til stilheden og møder andre dyr på sin vej.

Bjørnen tænker og filosoferer og finder til sidst hjem til sig selv, for på dørskiltet til et lille hus, står der ”Her bor bjørnen, som ikke havde været her før”.

Den søde, glade bjørn i bogen er slet ikke til at stå for. Den er helt igennem glad for at være lige præcis den han er og det var der nok mange, der kunne lære lidt af.

Bogen er en billedbog, som er illustreret af Wolf Erlbruch, der især er kendt for sine illustrationer til klassikeren Muldvarpen, der ville vide, hvem der havde lavet lort på dens hoved.

Illustrationerne passer så fint til bogen, der bare er en lille bitte historie, der kun bliver stor ved at blive læst højt og talt om. Bogen kan danne grundlag for mange hyggelige snakke, om at blive til lige præcis den man er – og være glad for det.

Oren Lavie, Bjørnen, som ikke havde været der før,illustreret af Wolf Erlbruch, Høst & Søn, 2015, 48 sider

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.