// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Håkan Nesser & Paula Polanski: Straf
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Spænding

Håkan Nesser & Paula Polanski: Straf

Skrevet af den 13. september 2015 – 07:25Ingen kommentarer

Det er tæt på genialt. Jeg er simpelthen så begejstret for Håkan Nessers bøger og samarbejdet med Paula Polanski, der er pseudonym for en tysk forfatter, gør det bestemt ikke dårligere.

Det er simpelthen så fedt fundet på det her. Jeg kan desværre ikke fortælle, hvad det er, der er så fedt fundet på uden at afsløre for meget. Men hvad jeg dog kan sige er: Læs denne bog!

Handlingen kort: Forfatteren Max Schmeling får et brev fra en gammel skolekammerat, Tibor, der beder om hans hjælp. De har ikke haft kontakt i mange år, er begge i tresserne nu, men Tibor mener, at Max står i gæld til ham, og Max er nysgerrig. De mødes, og Tibor udleverer en redegørelse over sit liv, som han beder Max læse og derefter vende tilbage til ham for at få en opgave.

Max går i gang og fanges hurtigt af historien. Ikke mindst fordi den blandt andet omhandler en kvinde fra hans fortid, som han ikke helt kan slippe.

Max læser, får sin opgave af Tibor, men pludselig befinder han sig i en aflåst hytte og begriber ikke hvad, der foregår. Men det finder han ud af. Samtidig med os. Og jeg må bare gentage: det er virkelig fedt fundet på!

Håkan Nesser & Paula Polanski, Straf, Modtryk, 240 sider, april 2015.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.