// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Thomas Ahrensbøll Hansen: Danny scorer iført bowlingsko
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Noveller

Thomas Ahrensbøll Hansen: Danny scorer iført bowlingsko

Skrevet af den 5. september 2015 – 07:44Ingen kommentarer

“Danny scorer iført bowlingsko” er titlen på Thomas Ahrensbøll Hansens nye novellesamling.

Det er en lille, skæg samling af tekster, der føles mere som en blanding mellem digte, kortprosa og noveller, end egentlige noveller. Teksterne er sjældent mere end en side og består hovedsagligt af meget lange sætninger. Hver tekst er et øjebliksbillede, en scene fra et liv og man får et meget godt indblik i samlingen ved at kigge på novellernes titler. Fx “Torsten er en kanin og det er et karrierevalg” og “Pludselig står Sisse oppe på salatbordet”.

Novellerne er poetiske og skøre og beskriver fermt en række rammende banale personer, der er viklet ind i hinandens liv og som derfor går igen i mange af novellerne. Vi fanger dem alle i mere eller mindre følsomme situationer og får et kort indblik i deres liv. Alle de ubetydelige detaljer, der tilsammen udgør en helhed får vi med. Og det virker. Det er svært ikke både at grine af og fatte sympati for personerne, der er så godt beskrevet, at man er sikker på de må findes i virkeligheden. Som fx nyligt fraskilte Berit, der udover at have været centerfold i et bøsseblad i sin ungdom, er fodbolddommer og lidt af en cougar.

Det er ikke en samling for alle, for den er eksperimenterende og skæv. Men selvom formatet godt kan være udfordrende at læse i længere tid, og man nogle gange mister overblikket i de lange sætninger, så er den sjov. Og hvis man er til den slags litteratur, er den helt bestemt værd at tjekke ud.

Thomas Ahrensbøll Hansen, Danny scorer iført bowlingsko, Biblioteket Øverste Kirurgiske, juli 2015, 72 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.