// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Melissa Cistaro: Stumper af min mor
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Erindringer

Melissa Cistaro: Stumper af min mor

Skrevet af den 30. august 2015 – 07:48Ingen kommentarer

Det er utroligt svært at forestille sig, hvordan det må føles at blive forladt af sin mor. Men den følelse får vi et ærligt og usentimentalt indblik i i denne bog, der er en blanding af dengang, i dag og breve fra moderen.

Som treårig ser Melissa sin mor sætte sig ind i sin bil og køre væk, og hun kommer ikke tilbage. Melissa vokser op med sin far og sine to brødre samt sporadiske besøg fra og hos moderen. Vi følger Melissa gennem barndommen, hendes ungdomsliv og som voksen, hvor hun selv er blevet mor. Hun deler sine tanker, fortæller om sin barndom gennem kapitler fra dengang og læser højt af sin mors usendte breve, som hun finder, da hun sidder ved hendes dødsleje.

Bogen er utrolig velskrevet og det er interessant at læse, hvordan Melissa har opfattet situationer som barn og efterfølgende som voksen. Hun har meget effektivt ramt nerven hos både en lille pige, der savner sin mor og er ultra loyal på trods af det massive svigt og efterfølgende den voksne kvinde, der – ja, savner sin mor og er ultra loyal på trods af det massive svigt. Men på en mere reflekteret og alligevel vred måde forsøger hun at forstå sin mor.

Til sidst i bogen er et kort interview med forfatteren, hvilket fungerer rigtig godt. Man sidder tilbage med masser af spørgsmål til den kvinde, der har valgt at fortælle sin svære historie og man får svar på flere af dem i interviewet.

Det er en rørende læseoplevelse, men ikke en offerfortælling. Den er nøgtern, ærlig, sårbar, men også stærk. Bogen får en stor anbefaling med herfra.

Melissa Cistaro, Stumper af min mor, Profic, juni 2015, 380 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.