// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Michael Katz Krefeld: Pans hemmelighed
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Michael Katz Krefeld: Pans hemmelighed

Skrevet af den 9. september 2009 – 08:00Ingen kommentarer

Michael Katz Krefelds nye “Pans hemmelighed” er en tempofyldt og underholdende krimiroman om den gravide læge Maja Holm og den kompromisløse vicekriminalkommissær Katrine Bergman. Bogen udkommer i dag på Lindhardt og Ringhof.

Det hele starter med noget så markabert som et barnemord. Og dem følger der flere af. For der er dømt gys og spænding fra starten og alle de dræbte drenge har et glasbillede af Peter Pan i hånden. Der tegner sig et mønster af en seksualforbryder, hvor legen ender med mord. Inden længe bliver Maja Holm og Katrine Bergman viklet ind i mysteriet om Peter Pan – morderen, og der trækkes tråde tilbage i tiden. Men langt fra alt er, hvad det umiddelbart ser ud til.

På hjemmefronten bygger Maja Holm rede og gør klar til at skulle blive mor. Hendes mand, som er nordmand, kæmper med at få skrevet en bog, og de to er langt fra enige om, hvordan de skal forholde sig til Peter Pan-morderen.

“Pans hemmelighed” er absolut en underholdende krimi, og den minder meget om andre bøger jeg også har været begejstret for. Så nu er spørgsmålet om bogen er en femikrimi? Det ligger implicit i begrebet femikrimi, at forfatteren er en kvinde, at “opklareren” er en kvinde, at indholdet i bogen vægtes mellem opklarerens privatliv og selve forbrydelsen, at der er konflikter i privatlivet og at plottet i romanen har en kønspolitisk dagsorden. Så selvom forfatteren er en mand, vil jeg være modig, og kåre bogen til at være en skøn femikrimi, som jeg er sikker på at mine medsøstre derude kommer til at læse her i efteråret.

Jeg ser i al fald frem til at følge Maja Holm rundt på nye eventyr. Hun er nemlig en af den slags kvinder, som ikke kan undlade at blive rodet ind i lidt af hvert. Og hun er bestemt en kvinde, som det er værd at skrive flere bøger om. Maja Holm er uden tvivl i familie med både Dicte Svendsen (Elsebeth Egholms karakter), Louise Rich (Sara Blædels karakter), Erica Falck (Camilla Läckbergs karakter) og Annika Bengtzon (Liza Marklunds karakter). Forskellen er blot, at Michael Katz Krefeld ikke er kvindelig forfatter, som de andre er.

Michael Katz Krefeld er født i 1966. Han har tidligere skrevet krimiromanen “Før stormen”, som udkom i 2007. Derudover har han skrevet episoder til tv-serier som Nynne, Nikolaj og Julie, Hotellet og Skjulte Spor. Hvis du vil læse mere om forfatteren og hans bog kan du gøre det på hans hjemmeside. Hvis du vil lære mere om begrebet femikrimi, kan du gøre det på litteratursiden.dk.

Michael Katz Krefeld, Pan hemmelighed, Lindhardt og Ringhof, 300 sider, september 2009.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.