// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jo Nesbø: Blod på sneen
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Spænding

Jo Nesbø: Blod på sneen

Skrevet af den 14. maj 2015 – 07:40Ingen kommentarer

En lejemorder med hjertet på rette sted. Det lyder nok lidt mærkeligt, men det er, hvad vi møder i denne bog. Hård barndom med voldelig far og alkoholiseret mor, ordblind, ikke ret god til ret meget andet end at slå ihjel ubemærket. Klassisk.

Men hvad der er knap så klassisk er hans glæde for litteratur, for historiefortælling og kærlighed og så har han meget nemt ved at forelske sig. Ikke typiske karaktertræk for en lejemorder, og der er heller intet typisk over denne bog.

Da næste opgave lyder på at slå chefens kone ihjel, fordi hun har en affære (meget sædvanligt setup), håndterer han også det på en meget usædvanlig måde.

Jo Nesbø er virkelig god. På en anden måde end de fleste andre forfattere med hang til mord og blod formår han at løfte niveauet – både sprogligt og billedligt. Han er en fantastisk historiefortæller.

Jo Nesbø, Blod på sneen, Modtryk, april 2015, 158 sider.