// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Édouard Louis: Færdig med Eddy Bellegueule
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Biografi

Édouard Louis: Færdig med Eddy Bellegueule

Skrevet af den 28. februar 2015 – 07:09Én kommentar

Færdig med Eddy Bellegueule er en 21 årig drengs selvbiografi. 21 år, men med meget på hjerte. 21 år, men med en meget hård og hjerteskærende historie i bagagen.

Eddy vokser op i den franske underklasse. Fædrene arbejder på fabrik (hvis de overhovedet har et arbejde), drikker for meget pastis og slår på tæven. Mødrene går hjemme eller tørrer røv på de gamle, som Eddys mor siger. Sønnerne følger i fædrenes fodspor, og døtrene bliver gravide og må opgive deres drømme.

Eddy passer ikke ind. Han har feminine træk, en lys stemme og bliver liderlig af at tænke på andre drenge. Han kan lide teater og interesserer sig ikke for piger. Hver dag er en kamp – mod de voldelige drenge i skolegården, forældrenes skam og ydmygelser, mod sig selv. “I dag skal jeg være en sej dreng”. Det lykkes bare ikke.

Det hele er så modbydeligt og fortvivlende. På tidspunkter fik jeg lyst til at lukke øjnene, for at få det jeg læste til ikke at være sandt. Men pludselig bliver det lidt lysere. Og Eddy Bellegueule bliver til Édouard Louis. Gid der må komme en fortsættelse. Jeg hepper på Édouard!

Édouard Louis, Færdig med Eddy Bellegueule, Rosinante, februar 2015, 220 sider.

Én kommentar »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.