// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Naja Marie Aidt, Line Knutzon, Mette Moestrup: Frit flet
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Samtalebog

Naja Marie Aidt, Line Knutzon, Mette Moestrup: Frit flet

Skrevet af den 24. september 2014 – 08:39Ingen kommentarer

frit fletKender du det, at man sidder en aften med veninderne, snakken går på kryds og tværs og man kommer vidt omkring. Når aftenen er slut har du hovedet fyldt med dejlig snak – men også en masse løse ender, der lige kræver en opklarings-sms: ”Gik de så fra hinanden?” ”Hvor skulle I hen på ferie?”, ”Døde den hund du fortalte om?”….

Jeg har det lidt på samme måde efter at have læst Frit Flet, der er skrevet af Naja Marie Aidt, Line Knutzon og Mette Moestrup i fællesskab. Jeg sidder tilbage med hovedet fyldt med en masse dejlig snak – men også med en del uopklarede spørgsmål.

Bogen er en blanding af digte, dramatik, prosa, sange, logbøger essays, breve m.m. En hel skøn blanding.

Jeg elsker de dagbogsagtige notater, om de dage hvor alle 3 forfattere er samlet. Jeg elsker at være taget ind i tankerækkerne, samtalerne og næsten sidde der ved siden af på bænken og ryge en smøg.

Men der er også lange passager der ikke rigtig giver mening – jeg ved ikke helt hvad jeg skal bruge det til – det gode er, at så bladrer man bare videre og finder noget der fanger. For der er masser at gode skriverier. Det er de skarpe til, de damer. Et fedt indspark i kønsdebatten og glimt ind i kvinders verden.

Jeg er lidt yngre end forfatterne, men rammes gang på gang af genkendelige flashback fra min ungdom og det føles lidt som et læse storesøsters private dagbog. Og måske vil der også der være noget, man ikke helt forstår.
Skøn tanke at flette hinandens tekster ind i hinanden, at lave en fællesbog, en collage af holdninger, meninger og fylde op med private fotos.

Gode skriverier – med plads til undren og eftertanke.

Naja Marie Aidt, Line Knutzon, Mette Moestrup, Frit Flet, Gyldendal, 653 sider, 2014