// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Kaspar Colling Nielsen: Den danske borgerkrig 2018 – 2024
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Roman

Kaspar Colling Nielsen: Den danske borgerkrig 2018 – 2024

Skrevet af den 7. august 2014 – 21:51Ingen kommentarer

Plottet er egentlig meget godt tænkt. Efter finanskrisen har mange danskere måtte gå fra hus og hjem og befolkningen gør oprør mod bankerne og politikerne, hvilket udløser en borgerkrig i Danmark fra 2018 til 2024. Det kunne der være kommet en spændende fortælling ud af, hvor vi fulgte forskellige personer på hver sin side.

Men Kaspar Colling Nielsen vælger at fortælle historien gennem en næsten 500 år gammel mand, der fortæller om krigen til sin talende hund. Det giver en overfladisk fortælling, hvor selve borgerkrigen mest beskrives med udpenslinger af diverse barbariske overgreb. Vi kommer slet ikke ned i materien og får de personlige historier fra krigen.

“Den danske borgerkrig 2018 – 2024” kunne være en meget vellykket og original fortælling baseret på den kontroversielle ide om en dansk borgerkrig om føje år. Men opbygningen med den meget gamle fortæller, der ser tilbage på krigen, gør det til en overfladisk skuffelse, der primært indeholder beskrivelser af bestialske voldshandlinger.

Bogen fik flotte anmeldelser og derfor var forventningerne hos undertegnede da også høje. Men jeg blev slemt skuffet.

Kaspar Colling Nielsen: Den danske borgerkrig 2018 – 2024. Gyldendal 2013.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.