// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Dennis Jürgensen: Løbende Tjener
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Spænding

Dennis Jürgensen: Løbende Tjener

Skrevet af den 11. august 2014 – 07:19Ingen kommentarer

En ung pige kommer hjem fra træning og finder sin mor hængende ved trappen til første sal, blodet drypper ud af den døde kvindes mund. Pigen har lært af sin far, at hvis der skete noget alvorligt skulle hun ringe 112, hvis der skete noget ubegribeligt skulle hun flygte fra huset. Nogen griber hende bagfra og hun er ude af stand til at flytte sig. Efterretningsleder Roland Triel tænker dagligt på tragedien, som skete for år tilbage og aldrig blev opklaret.

En rigmand løber en tur med sin hund i sin private skov. Frans opfandt for 10 år siden et designersmykke, som han fik patent på og kaldte smykket Løbende Tjener. Nu er sortimentet på 25 forskellige Tjenere i guld, sølv og platin med mange forskellige anvendelser. Frans og hans hustru har ingen økonomiske problemer. Frans hører et skud, mens han løber i skoven. Pludselig lander hundens afhuggede hoved foran ham på skovstien. Rædselsslagen flygter Frans tilbage mod sit hjem, men han når ikke langt før han bliver overfaldet og slået bevidstløs.

Da han kommer til sig selv, opdager han, at han er bundet til et træ med et kraftig reb. Han kan ikke se sin overfaldsmand, kun en behandsket hånd, hvor et eksemplar af den mindste Løbende Tjener ligger. Frans erklærer, at det er hans livsværk. ”Og din gravskrift”, overfaldsmanden har talt.

Sjældent er der skrevet en kriminalroman med en så underfundig og dramatisk handling og med så bestialske mord. Og så er der endda to historier i en bog. Romanen er yderst velskrevet og mange steder så humoristisk, at den kan læses bare for sprogets skyld. Der er én trøst efter at bogen er læst: Løbende Tjener er kun første bind i serien om efterretningsleder Roland Triel.

Dennis Jürgensen, Løbende Tjener, Tellerup, 490 sider, Udkommer 11. august 2014.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.